Iskorijenjen krivolov
2

Bilećko jezero postaje omiljena destinacija brojnih ribolovaca

L.P.
Nedavno ulovljen som od 90 kilograma otvorio je ribolovnu sezonu na Bilećkom jezeru koje zasigurno polako postaje najpoželjnija ribolovna destinacija za lov brkatih nemani.

Sretni i spretni ribolovac ove nemani bio je Milan Vujović, međutim još uvijek se čeka zvanični ulov soma od preko stotinu kilograma. S obzirom na to da se u posljednje vrijeme bilježe sve češći ulovi, i na ovaj od stotinu kilograma ne bi se trebalo još dugo čekati.

Senad Kapo, administrator portala Bistro istakao je da je u posljednjih nekoliko dana ribar Aleksandar Denda ulovio desetak somova od pet do trideset kilograma, a većina tih riba je vraćena nazad u vodu.

Međutim, zahvaljujući ribočuvarskim službama tri udruženja i to SRD Trebinje, SRD Bileća i SRD Nikšić iz Crne Gore, a koji su učinili da se krivolov na jezeru skoro pa iskorijeni, Bilećko jezero postaje jedna od vodećih destinacija među ribolovcima.

Bilećko jezero postaje sve zanimljivije i građanima koji nemaju ribarskih pretenzija, ali vole uživati u domaćim prirodnim ljepotama.