|

Bihać: 42 najbolja grla iz regije na konjičkim trkama "Memorijal Alija Izetbegović"

Bihać: 42 najbolja grla iz regije na konjičkim trkama "Memorijal Alija Izetbegović"
298
Piše: M. Ć.
18.8.2017. u 19:03
142
komentara
298

dijeljenja
Bihać: 42 najbolja grla iz regije na konjičkim trkama "Memorijal Alija Izetbegović"
Na hipodromu "Bakšaiške bare" u Bihaću ljubitelji konjičkih utrka sutra će moći uživati u međunarodnim utrkama na 14. "Memorijalu Alija Izetbegović".
Prema riječima organizatora, sve pripreme su obavljene i čeka se samo početak manifestacije.

"Upisana su 42 najbolja grla iz tri zemlje: Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Nadam se da će svi uspješno doći u Bihać i odraditi svoje utrke. Treba reći da se radi o najvećoj manifestaciji ovog tipa u regiji i mnogi učesnici čitavu godinu čekaju ovaj dan", rekao je za Klix.ba Zijad Tahrić, predsjednik Konjičkog kluba Jedinstvo iz Bihaća.

O kvalitetu Memorijala govori i podatak da je nagradni fond glavne utrke 20.000 KM. Ukupni nagradni fond takmičenja iznosi 39.000 KM, a održat će se ukupno pet utrka.

"Nagradni fond za prvu, drugu i treću utrku iznosi 3.000 KM, četvrtu 10.000 KM i petu 20.000 KM. Pobjednik posljednje utrke dobija 10.000 KM. Kao i proteklih 13 godina, očekuje nas velika međunarodna sportska manifestacija u kojem treba da pobijedi Grad Bihać i država Bosna i Hercegovina i ja vjerujem da će tako i biti", istakao je Tahrić.

"Memorijal Alija Izetbegović" svake godine okuplja brojne ljubitelje konjičkih utrka iz Bosne i Hercegovine i regiona, a prisustvuju mu i ugledne ličnosti iz političkog i javnog života. Konjičkim trkama sutra će prisustvovati i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i sin prvog predsjednika Predsjedništva BiH, po kojem je manifestacija i dobila ime. Utrke traju od 14:00 do 19:00 sati.

Prošlogodišnji pobjednik bilo je grlo "Silni vuk" Džanke Bjelaka iz Bijelog Polja u Crnoj Gori.
Prijavi grešku


Komentari (142)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...