lifestyle
0

Beyonce kritikovana zbog seksi plesa na predsjednikovom grobu

Klix.ba
Popularna R&B pjevačica Beyonce Knowles, članica trija Destiny's Child, zaplesala je sa razgolićenim plesačicama seksi ples na grobu bivšeg američkog predsjednika Ulysses S. Granta.

Na tradicionalnoj proslavi Dana nezavisnosti, Beyonce, koja trenutno uživa u ogromnoj popularnosti, u izravnom je televizijskom prenosu zaplesala seksi ples što je izazvalo zgražanje mnogih Amerikanaca.

Predsjednik Grant Monument Association, Frank Scaturro poslao je pisma kritike televizijskoj kući NBC, koja je vršila prenos, ministarstvu unutrašnjih poslova i Nation Park Serviceu u kojima se žalio na 'lascivnu koreografiju pjevačice i na oskudnu odjeću njenih plesačica'.

Ulysses S. Grant bio je 18. američki predsjednik od 1869.-1877. a njegova grobnica je postala nacionalnim spomenikom 1897. Prema izvještaju BBC-a pra-pra-unuk Ulysess Grant Dietz, je izjavio da su organizatori morali biti pažljiviji. "Ako već slave Dan nezavisnosti na predsjednikovom grobu morali bi bolje razmisliti koje izvođače će dovesti."