{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Berlin gradi javnu kuću za Svjetsko prvenstvo u nogometu

N
28.7.2005. u 23:23
0
0
Berlin gradi javnu kuću za Svjetsko prvenstvo u nogometu
0
Berlin gradi javnu kuću za Svjetsko prvenstvo u nogometu
Grupa njemačkih investitora počela je gradnju javne kuće u Berlinu, do sada najveće građevine te namjene u zemlji, koja će biti otvorena za Svjetsko prvenstvo u nogometu 2006., piše danas njemački list Bild.
Ovaj kompleks na tri sprata, sa sobama za 100 prostitutki, saunom i barom, nalazi se na svega 25 minuta hoda od Olimpijskog stadiona gdje će se održati većina nogometnih utakmica, ističe njemački tabloid.

Za ulazak u javnu kuću Artemis gosti će morati platiti 100 eura i dodatnih 50 eura da bi proveli pola sata s prostitutkom. Prostitucija je u Njemačkoj legalna pod uslovom da je ne vode svodnici.

Registrirane prostitutke podvrgavaju se redovnim zdravstvenim pregledima. Još dva njemačka grada - Koeln i Dortmund, također planiraju za Svjetsko prvenstvo u nogometu osigurati posebne lokale za prostitutke, kao što je postavljanje privremenih kontejnera.

Konrad Freiberg, predsjednik sindikata njemačkih policajaca, pohvalio je sva tri grada na ovakvoj odluci. Osiguravajući poseban prostor prostitutkama, gradske vlasti će na najbolji način smanjiti organizirati kriminal, smatra on.

Međutim, ne slažu se svi s tim mišljenjem. Wait Hoffman, protestantski svećenik iz Berlina, upozorava da Nijemcima nije potreban "supermarket seksa".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: