Bez komplikacija
27

BeeBee uskoro u Sarajevu: Kako uz pomoć smartphonea unajmiti električni romobil

I. P.
BeeBee je novi koncept prijevoznog sredstva kojim izbjegavate gradsku gužvu, krećete se brzo i sigurno do vaše željene destinacije i vrlo jednostavno možete da ga preuzmete i vratite bez komplikovanih procedura.

BeeBee su električni romobili koji se aktiviraju aplikacijom na Vašem mobitelu. Ovakav koncept prijevoznog sredstva odavno je poznat i viđen u velikim svjetskim metropolama, a uskoro će biti dostupan i u Sarajevu.

Prednosti korištenja BeeBee električnih romobila su u jednostavnosti i brzini, preuzimate ih bez komplikovanih procedura, vozite koliko Vam je potrebno i ostavite na odgovarajućoj lokaciji nakon završetka vožnje.

Kako BeeBee koncept funkcionira?

1. Prvo je potrebno da preuzmete aplikaciju koja će uskoro biti dostupna na Google Play-u ili App Store-u. Zatim kreirate korisnički račun koji ćete koristiti za otključavanje BeeBee romobila kao i za plaćanje vožnje.

2. Kada želite koristiti BeeBee u aplikaciji pronađete Vama najbliži romobil. Na romobilu skenirate kod preko aplikacije i otključate ga za vožnju. Romobil vozite do željene lokacije, a zatim ga ponovno zaključate, ostavite na odgovarajućoj površini i Vaša vožnja je gotova.

3. Uz pomoć BeeBee romobila možete se jednostavno prebaciti s jedne lokacije na drugu. Ovaj jedinstveni način dijeljenja omogućava Vam da brzo i jednostavno uzmete i vratite romobil bez komplikovanih procedura. Potrebna Vam je samo aplikacija i korisnički račun.

4. Korištenjem BeeBee električnih romobila štedite vrijeme, izbjegavate gužve u saobraćaju te koristite ekološki prihvatljivo prevozno sredstvo.

BeeBee električni romobili su ekološki prihvatljivi, jer ne emituju štetne gasove, a osim toga nude alternativu korištenju drugih prijevoznih sredstava koja su poznati zagađivači zraka.

BeeBee se jednostavno može, kad god je potreban, pronaći i preuzeti na bilo kojoj lokaciji te kada stignete na željenu destinaciju ostaviti na odgovarajuće mjesto kako bi ga drugi korisnici mogli pronaći.

Zbog toga je BeeBee koncept jedinstven, jer romobil koristite onoliko koliko Vam je potrebno, a kada završite vožnju dostupan je idućem korisniku. Plaćanje se vrši putem aplikacije, a plaćate samo onoliko koliko je vožnja trajala.