{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene s nježnijim crtama lica imaju izraženiji majčinski instinkt

S
28.10.2011. u 20:20
0
23
Žene s nježnijim crtama lica imaju izraženiji majčinski instinkt
0
Žene s nježnijim crtama lica imaju izraženiji majčinski instinkt
Žene koje imaju nježnije crte lica će najvjerovatnije željeti više djece, pokazuje novo istraživanje.
Studija sugerira da bi muškarci koji žele biti očevi trebali tražiti žene sa malim i uskim nosem, velikim očima i punim usnama jer su to obilježja koja garantiraju plodnost, tvrde naučnici s univerziteta St. Andrews. Takve žene će najvejrovatnije željeti bar četvero djece.

Naučnici svoja otkrića objašnjavaju povišenim nivoom estrogena koje te žene imaju. Žene koje imaju visok nivo estrogena u prosjeku žele oko četvero djece, dok one s niskim nivoom žele samo jedno.

Povezanost nježnih crta lica i izraženog majčinskog instinkta jasno se vidi u primjeru glumice Angeline Jolie, koja ima šestero djece.

Istraživači su tražili od ispitanica da odgovore na pitanje koliko djece žele i kada ih žele dok su mjerili njihov nivo estrogena. "Što su više estrogena imale, to su više djece željele. Iznenadio nas je tako očigledan pokazatelj povezanosti hormona i želje za majčinstvom", kazala je autorica studije Miriam Law Smith.

Nivo estrogena u organizmu nije bio povezan s dobi u kojoj žena želi postati majka, ali naučnici vjeruju da je to zato što su studentice više usmjerene ka karijeri.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: