{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žene često koriste trudnoću kao izgovor

19.7.2012. u 19:58
14
13
Žene često koriste trudnoću kao izgovor
14
Žene često koriste trudnoću kao izgovor
Više od četvrtine žena koje očekuju bebu zapravo potajno uživaju u nekim aspektima trudnoće, navodi se u jednom istraživanju.
Istraživanje koje je proveo MyVoucherCodes.co.uk otkrilo je da buduće mame često uživaju u trudnoći, ali i da je koriste kao izgovor te je okreću u svoju korist u mnogim situacijama.

Primjera radi, 56 posto ispitanica je reklo da koriste umor kao izgovor da ne učestvuju u različitim društvenim događajima, na koje im se ne bi išlo ni da nisu trudne. Ustvari, u tim situacijama se osjećaju odlično, ali samo ne žele prisustvovati nekom događaju.

Osamdeset i devet posto njih je reklo da uživaju u trudnoći i zbog toga što mogu jesti šta hoće i koliko hoće te da ne moraju paziti da se ne udebljaju, kao i zato što ne moraju vježbati.

Kao dobre strane trudnoće žene su navele i to što imaju prednost nad ostalim putnicima u gradskom prijevozu, trudnoća je dobar izgovor da opravdaju svoje sitne laži, a od partnera dobiju i dodatnu pažnju u toku trudnoće.

No, bez obzira na sve to, većina budućih majki navodi da je najljepši osjećaj u trudnoći to što znaju da u sebi nose novi život i što će na svijet donijeti bebu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: