Neobično iskustvo
0

Trudnica tvrdi kako joj je zbog naprezanja u toku porođaja "iskočilo" oko

I. B.
Bethany tvrdi kako joj se oko nakon šest sedmica vratilo u normalu (Foto: TikTok)
Bethany tvrdi kako joj se oko nakon šest sedmica vratilo u normalu (Foto: TikTok)
Da je porođaj za sve jedinstveno, ali i neobično iskustvo dokazala je jedna trudnica koja tvrdi kako joj je od silnog naprezanja za vrijeme porođaja "iskočilo" oko.

Bethany Collins odlučila je podijeliti iskustvo sa svog poroda postavivši video na kojem je pokazala kako je silno naprezanje tada rezultiralo neobičnom pojavom.

Naime, u videu kojeg je postavila na TikTok Bethany je postavila niz fotografija na kojima se vidi kako joj je jedno oko izraženije od drugog. Na sreću, kaže, ova pojava povukla se nakon šest sedmica.

@clydestinks69 My doctor said, “wow, I’ve never seen this happen before! 🧐🤨” but now I have miss Phoebe 💗 & yes, my eye went back 6 weeks later 🥳 #greenscreen #fyp #babiesoftiktok #pregnanttiktok #pregnant ♬ original sound - 🍄

"Doktor mi je rekao 'Wow, nikad ranije nisam vidio da se ovo dogodilo', no ja sada imam svoju gospođicu Phoebe. I da, oko mi se vratilo u normalu šest sedmica kasnije", napisala je Bethany koja danas izgleda kao prije porođaja.

Ipak, mnoge žene poslije ovog videa javile su se zabrinute u komentarima, a priznali su kako ni same nikada prije nisu znale da se mogu suočiti sa nečim ovakvim.

"Zato sam ja svoje oči držala zatvorenima", našalila se jedna korisnica.

Iako se nisu baš mnogi susretali sa ovim problemom, na stranici Baby Center spominjali su kako se žene tokom porođaja mogu suočiti i sa problemom zakrvavljenih očiju.

"Tiskanje i naprezanje tokom porođaja podižu vaš tlak što može uzrokovati pucanje kapilara. No, ne brinite, to je bezopasno i brzo prolazi", istakli su te naveli kako se ovakvo što može "liječiti".

Neki od prijedloga obuhvataju umjetne suze koje se mogu nabaviti u apoteci, hladne obloge koje se stavljaju na zatvorene oči na 5-10 minuta, izbjegavanje nadražujućih tvari poput polena i zagušljivih prostorija ispunjenih dimom te fokusiranje na to da se što više odmorimo i naspavamo.