|

Tri najbolja položaja koja će pomoći bebi da podrigne

Tri najbolja položaja koja će pomoći bebi da podrigne
18
S.H.P.
10.10.2019. u 19:18
11
komentara
18

dijeljenja
Tri najbolja položaja koja će pomoći bebi da podrigne Ilustracija: Shutterstock
Kada beba doji ili hrani nekom drugom hranom,ona često proguta i veliku količinu zraka što može prouzrokovati probleme sa stomakom i bolne grčeve. Redovnim lupkanjem bebe tijekom hranjenja možete joj pomoći da se osjeća bolje, prestane plakati i da joj bude ugodnije.
Na podrigivanje beba posebnu pažnju trebate obratiti u njenim prvim mjesecima. Bebe trebaju podrignuti nakon ili u toku obroka. Kada beba prestane sa sisanjem, obično se napreže i uvija što je jasan znak da treba podrignuti.

Bebu lagano podignite i tapšite po leđima dok ne podrigne. Kada beba snažno podrigne ponovo joj ponudite dojku ili bočicu.

Postoje tri načina kako bebi možete pomoći da podrigne.

Stavite je na grudi. U ovom tradicionalnom položaju stavite bebinu glavu na ramena i lagano mazite bebina leđa. Možete izmjenjivati ​​lagano, nježno maženje i umirujuće trljanje u krugovima. Prije nego stavite bebu da podrigne, na svoje rame stavite krpu ili peškir.Stavite bebu na krilo. Lagano je stavite u polusjedeći položaj i njenu glavu pridržite rukom. Bebu ne držite za grlo nego za bradu. Drugom rukom lagano tapkajte bebina leđa i trljate malim kružnim pokretima.Stavite bebu na koljena. Treći uobičajeni položaj je staviti bebu da leži na trbuhu i slično kao u ostalim položajima trebate je lagano tapšati i trljati po leđima.

Ukoliko je beba zaspala tijekom hranjenja nemojte je buditi da bi podrignula. No stavite je u bočni položaj jer bi u snu mogla bljucnuti.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...