|

Šta nam bebe čini sretnima?

Šta nam bebe čini sretnima?
3
S
Sponzorirani članak
7.2.2013. u 11:18
0
komentara
3

dijeljenja
Šta nam bebe čini sretnima?
U istraživanju koje je Pampers Premium Care proveo u saradnji s Udruženjem pedijatara BiH 95% mama tvrdi da je bezuslovna roditeljska ljubav najvažniji faktor za sreću beba.
Svaka mama želi najbolje za zdravlje, opći rast i razvoj svoje bebe. Šta to tačno znači Pampers je pokušao saznati kroz istraživanje, koje je provedeno u saradnji sa Udruženjem pedijatara BiH.

Oko 95% ispitanih mama tvrdi da su bezuslovna roditeljska ljubav, uz svu njegu i zaštitu, najvažniji faktor za sreću njihovih beba. Za 88% majki zdrav razvoj bebe zahtijeva prisan odnos s roditeljima, kako bi se dijete osjećalo zaštićeno i svijet oko sebe istraživalo s punim povjerenjem. Za 96% ispitanica roditelji i porodica imaju najveći uticaj na razvoj djeteta u njegovoj najranijoj dobi.

71% ispitanih mama oslanja se na profesionalnu pomoć, kada je riječ o njezi djeteta. Naime, jednak broj mama je izjavio da: svoje dijete vode doktoru na prvi znak bolesti i da dijete vode na redovni mjesečni pregled kod doktora.

Imajući u vidu različita mišljenja o zaštiti osjetljive kože bebe i zaštite od pretjerane vlažnosti, postavlja se i pitanje koje pelene koristiti. 96% mama saglasno je da je najvažnije koristiti proizvode koji nude maksimalnu zaštitu, te istovremeno omogućavaju slobodu pokreta.

"Možemo sa sigurnošću reći da Pampers Premium Care pelene ispunjavaju oba ova uslova. One sadrže prozračan vanjski sloj koji dopušta bebinoj koži da normalno diše. Smanjuju prekomjernu hidraciju kože i na taj način doprinose smanjenju rizika nastanka dermatitisa i drugih pridruženih infekcija", kazala je pedijatrica dr.sci.med Verica Mišanović.

Istraživanje u kojem je učestvovalo oko 500 majki provedeno je na Pampers Facebook stranici "Mamin svijet", u periodu od 11.12.2012. do 06.01.2013. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.