{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sinovi češće varaju roditelje od kćerki

S
15.6.2010. u 13:42
0
0
Sinovi češće varaju roditelje od kćerki
0
Sinovi češće varaju roditelje od kćerki
Sinovi će češće prevariti svoje roditelje za novac, nego što će to učiniti kćerke, navodi se u jednom australskom istraživanju, u kojem se također kaže da je finansijsko iskorištavanje starijih u porastu.
Kako Australci generalno imaju duži životni vijek i stiču veće bogatstvo, tako i upravljanje imovinom i nasljedstvom postaje sve važnije, navodi se su izvještaju za "Victoria's State Trustee".

"Podaci do kojih smo došli su potvrdili činjenicu da su stariji ljudi, koji su žrtve finansijskog iskorištavanja, najčešće žene", stoji u izvještaju objavljenom ove sedmice. "Izvršioci ovakvog vida iskorištavanja su uglavnom sinovi, dok su to, u dosta manjoj mjeri, kćerke."

Prosječna starost osoba koje su žrtve finansijskog iskorištavanja je oko 80 godina, skoro trećina je starija od 84 godine, a neki od njih pate od demencije ili nekih drugih bolesti.

Falsificiranje, neadekvatni penzioni fondovi, prisiljavanje nekoga na promjenu oporuke i prepis imovine su među najvećim problemima koji su prijavljeni u ustanovu "State Trustees" koja se bavi finansijskim aferama oko 9.000 hendikepiranih osoba, prenosi AFP.

Menadžer Steven Cowell je rekao kako se broj zločina ove vrste povećava i da to uglavnom čine sinovi, češće nego kćerke.

Cowell je također rekao da se odrasla djeca često ne kaju zbog krađe jer vjeruju da imaju pravo na imovinu svojih roditelja, te da same cijene imovine doprinose povećanju problema ove vrste.

Postoje slučajevi gdje roditelji vjeruju svojoj djeci te im dopuste upravljanje imovinom, a onda s vremenom postane nejasno ko istu tu stvari posjeduje, pa roditelji često često ostanu bez ičega.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: