{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Roditelji zbog djece proživljavaju stres minimalno šest puta dnevno

Klix.ba
24.10.2018. u 21:19
468
53
Roditelji zbog djece proživljavaju stres minimalno šest puta dnevno
468
Roditelji zbog djece proživljavaju stres minimalno šest puta dnevno
Fotografija: Pixabay
Slanje djece u krevet, kupovina i pravljenje ručka su samo neke od stvari koje su nabrojane kao najveći prekidač za stres kod roditelja. Istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 roditelja je dokazalo da su neke stvari koje predstavljaju stres za roditelje briga o zadaći i kupanje djece.
Roditelji često žure kući s posla da bi stigli djetetu poželjeti laku noć prije spavanja te također provode veliki dio svog dana razmišljajući o hrani koju će kupiti djetetu, prenosi The Independent.

U istraživanju je utvrđeno da roditelji proživljavaju stres minimalno šest puta na dan te da su djeca u dobi od pet godina najzahtjevnija.

U istraživanju provedenom u Britaniji se navodi da roditelji imaju problema s održavanjem mirnog stava te da ih većina doživi "žutu minutu" u toku dana.

Istraživanje je također otkrilo koliko stresnih stvari djeca urade u toku dana te se u primjerima navodi pisanje po zidovima i ćilim te čak i pisanje po psu.

Kod jedne četvrtine djece je pri konzumiraju čokolade više ove poslastice završilo na licu nego u ustima.

U nestašlucima se navodi i ulazak u mašinu za veš i slična mjesta, pravljenje nereda u prodavnicama i restoranima te razbijanje kućnih ukrasa.

Roditelji su istakli da im sada treba mnogo više vremena za obavljanje normalnih funkcija, kao što su spremanje za posao, odlazak u prodavnicu te normalan obrok.

Utvrđeno je da roditelji često trebaju vrijeme za sebe jer osjećaju anksioznost skoro cijeli dan, a to stanje je uzrokovano ponašanjem njihove djece.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: