{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Pametno odijelo" otkriva zašto bebe plaču

S
7.3.2012. u 21:40
0
3
"Pametno odijelo" otkriva zašto bebe plaču
0
"Pametno odijelo" otkriva zašto bebe plaču
Izumljeno je novo "pametno" odijelo za bebe koje će dati objašnjenje roditeljima zašto njihovo dijete plače. Novo odijelo ima biosenzore i može sa preciznošću pokazati roditeljima zašto je njihova beba nervozna, a razvili su ga britanski naučnici.
Odijelo je nazvano Exmobaby, ima termometar i monitor rada srca te obavještava roditelje putem emaila ili sms-a zašto je beba uznemirena. Senzori su ugrađeni u materijal i šalju podatke na primjer o tome kada je vrijeme za presvlačenje bebe, jer je nivo vlažnosti izmijenjen.

Izrađivači pametnog odijela za bebe smatraju da će konačna cijena biti oko 100 dolara, a trenutno su u potrazi za volonterima koji će testirati odijelo. Kompanija koja će proizvoditi odijelo tvrdi da je ono od izuzetne važnosti za ljude koji prvi put postaju roditelji i podložni su panici zbog neznanja.

Svaki Exmobaby će imati transmiter koji informacije može slati svim PC-jevima i smartphoneima, a ima i software koji pretvara simptome u pojašnjenja, prenosi britanski portal Daily Mail.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: