{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otkrijte koji tip spavalice je vaša beba i kako joj poboljšati san

21.8.2013. u 11:36
0
0
Otkrijte koji tip spavalice je vaša beba i kako joj poboljšati san
0
Na vrhu liste želja svake mame je kvalitetan san njene bebe tokom noći. No, kako se tokom rasta i razvoja djeteta mijenja obrazac spavanja, ne iznenađuje činjenica da oko 40% mama tvrdi da se njena beba uzrasta do 11. mjeseca1 života nije dovoljno naspavala. Svaka beba je jedinstvena i zato se mame moraju potruditi da otkriju šta ometa njen san u određenoj fazi razvoja, a pri tome opći savjeti o poboljšanju sna nisu donijeli željeno rješenje.
Kako bi pomogli mamama da otkriju šta ometa bebin san tokom noći, Pampers stručnjaci su identificirali sedam najčešćih tipova spavalica i ponudili posebne savjete i tehnike koje odgovaraju jedinstvenim potrebama svakog tipa. Bez obzira da li beba ima poteškoća da se umiri, da li joj rastu zubići ili jednostavno prolazi kroz neku od faza u razvoju, Pampers savjeti za mirne noći su ostvarenje želja svake mame – jer mogu rezultirati poboljšanjem sna njene bebe.

“Neprekinut san je od vitalne važnosti za razvoj bebe”, kaže dr. Verica Mišanović, pedijatar, dodajući: “Za vrijeme spavanja bebin mozak obrađuje i pohranjuje informacije koje je naučila tokom dana. Pojedini dijelovi mozga najaktivniji su za vrijeme spavanja, jer tada nastaju nove veze među ćelijama mozga važne za razvoj budućih složenih funkcija: govora, kretnji, asocijativnog mišljenja, emocija”.

Više informacija o tipovima spavalica i video zapisi sa savjetima stručnjaka dostupni su na www.pampers.ba ili Facebook profilu www.facebook.com/maminsvijet

“Bez obzira na tipologiju spavanja, svaku bebu može probuditi osjećaj vlage. Stoga se pobrinite da je bebina koža tokom noći suha, korištenjem pelene sa velikom moći upijanja,” savjetuje dr. Mišanović.

Tokom noći pelena ima posebno težak zadatak, mora upiti 50% više tekućine nego tokom dana. Pampers Active Baby sa super upijajućim slojem za mirne noći ima ekstra dug sloj koji štiti i bebina leđa, eliminira vlažnost, te dokazano održava kožu suhom i do 12 sati. Superupijajuće jezgro može apsorbirati i do 30 puta svoje vlastite težine u tekućini i može je zadržati čak i pod pritiskom. Pampers

Active Baby za mirne noći ima sljedeće karakteristike:

- anatomsko prijanjanje koje pomaže da pelena zadrži željeni oblik bez obzira koliko se beba pomjera tokom noći;
- prozračni, prirodni-pamučni materijali;
- jedinstveni aloe losion koji štiti bebinu osjetljivu kožu;
- barijera oko nogu koja zadržava tekućinu unutar pelene bez obzira u kojem položaju se beba nalazi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: