Bebe
0

Najbolje poze za začeće

Sarajevo-x.com
Ukoliko želite da zatrudnite, nije dovoljno samo voditi ljubav danima kada je ovulacija na vrhuncu. Važnu ulogu igraju i poze koje birate tokom seksa.

Vjeruje se da neke poze čine čuda kada je u pitanju pravljenje beba. Stručnjaci smatraju da ukoliko prakticirate poze koje omogućavaju da se sperma zadrži što duže unutar vagine, šanse za začeće se povećavaju.

Stoga, većina stručnjaka smatra da je misionarska poza najbolja iz nekoliko razloga. Prije svega, dozvoljava najdublju penetraciju, a sperma ostaje direktno na ulazu u maternicu. S obzirom da je muškarac na vrhu, njegova težina će spriječiti curenje ejakulata iz vagine.

Još jedna poza koja povećava šanse za začeće je "pseća". Ovaj položaj je jedan od najučinkovitijih jer partner ulazi straga u vaginu. Tada spermatozoidi moraju preći najkraći put do željenog cilja.

Ako vaš partner ima višak kilograma i ovaj položaj vam uzrokuje nelagodu, probajte ga u ležećem položaju.

Bočni položaj u kojem se partner smješta iza partnerice jedna je od poza u kojoj sperma lakše dopire do vrata maternice.

Najmanje šansi za začeće imat ćete ukoliko vodite ljubav stojeći, sjedeći ili kada je žena na vrhu. Ove poze ne dozvoljavaju duže zadržavanje sperme unutar vagine.