"Iznimno rijedak slučaj"
1

Mlada majka iz Banje Luke rodila četvorke, Stanivuković bebe nagradio s 4.000 KM

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Mlad bračni par iz Banje Luke Nemanja i Milana Petrović, postali su roditelji četvorka.

Bebe su rođene u Ljubljani, a tamošnja bolnica objavila je sretne vijesti na Facebooku.

Sve četiri bebe su dječaci, svi imaju manje od 1.5 kilograma.

"Proteklog vikenda iz našeg rodilišta obradovala nas je izvanredna vijest: rođene su četvorke! Dječaci Matej (1.450 g), Luka (1.030 g), Marko (1.420 g) i Jovan (1.280 g) rođeni su carskim rezom u 31. tjednu trudnoće. Posljednji put slične četvorke rođene su u Ljubljani 2015. godine", rekao je voditelj rodilišta Gorazd Kavšek.

"Mogućnost rođenja četvorki je vrlo mala: oko jedan na 500.000 poroda ili manje. Za Sloveniju bi to značilo otprilike jednom u 15 do 20 godina", dodali su.

"U ovom slučaju radilo se o spontanoj trudnoći, što je utoliko rjeđe. Osim začeća četvorki, što je izuzetno rijetko, uspješno začeće i porođaj su još rjeđi, pa ne čudi što je u Banjaluci, odakle dolazi porodilja, događaj opisan kao pravo čudo. Od srca čestitamo hrabroj majci", napisali su iz ljubljanske bolnice.

Javio i banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković i objavio da će Banja Luka četvorkama pokloniti po 1.000 maraka.

"Ovo su najbolje vijesti za naš grad i neka u budućnosti bude još više ovakvih vijesti! Ponosnim roditeljima čestitam od srca, jer su donijeli radost, ne samo svojoj porodici, već i cijeloj Banjaluci. Donijeli smo odluku da naši mali sugrađani Matej, Marko, Luka i Jovan dobiju po 1.000KM od svog Grada, jer Banja Luka je porodica! Nek su živi i zdravi", poručio je Stanivuković.