Imala pobačaj
7

Michelle Obama u svojoj knjizi otkrila kako je obje kćerke dobila umjetnom oplodnjom

Klix.ba
Michelle Obama (Foto: Crown)
Michelle Obama (Foto: Crown)
Bivša prva dama Amerike Michelle Obama otkrila je u svojoj knjizi "Becoming Michelle Obama" kako je imala velike poteškoće s plodnošću zbog čega je bila primorana na umjetnu oplodnju.

Supruga bivšeg američkog lidera Baracka Obame imala je pobačaj prije prve trudnoće.

"Osjećala sam se izgubljeno i usamljeno nakon prvog pobačaja prije 20 godina", kazala je Obama prilikom predstavljanja svoje knjige na ABC-jevoj emisiji "Good Morning America".

Michelle i Barack Obama išli su na nekoliko terapija i savjetovanja supružnika, piše u knjizi od 426 stranica.

"Kroz savjetovanje smo naučili razgovarati o našim razlikama. Znam kako postoji mnogo mladih parova koji se bore i misle kako nešto nije uredu s njima. Želim da znaju kako smo Barack i ja, koji imamo fenomenalan brak i volimo jedno drugo, radili na našem braku i odnosima", kazala je Obama.

U 34. godini, priča Michelle, shvatila je kako je biološki sat stvaran i da je njen problem s reproduktivnim sistemom više nego ozbiljan, zbog čega se odlučila na umjetnu oplodnju. Tada je dobila prvu kćerku, danas dvadesetogodišnju Maliju.

Tri godine poslije Michelle i Barack su se ponovo odlučili za umjetnu oplodnju kada su dobili Sashu.

"Najgora stvar koju žene čine same sebi jeste što ne govore istinu o svom tijelu i poteškoćama koje imaju. Moramo progovoriti i zatražiti pomoć. Moramo pričati i o pobačajima i o poteškoćama sa začečem", istakla je Michelle.

Memoari Michelle Obama pod nazivom "Becoming Michelle Obama" bit će pušteni u prodaju od utorka iduće sedmice.