Po prvoj dami
8

Melania sve popularnije ime u SAD-u

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sve veći broj američkih roditelja bira ime Melania za svoje djevojčice, navodi se u podacima koje je objavila Uprava za socijalnu sigurnost SAD-a. Ime prve dame SAD-a nalazi se napetom mjestu ženskih imena čija je popularnost naglo povećana u 2017. godini.

Ipak, popularnost njenog imena još nije toliko velika da bi se rangirala u Top 10. Na prvom mjestu je ime Emma, dok su svoje mjesto u top 10 našla imena Olivia, Isabella, Mia i Charlotte (po princezi iz Velike Britanije).

S druge strane, popularnost imena njenog supruga Donalda stagnira i nije baš popularno među roditeljima. U 2016. i 2017. godini 488 beba je dobilo ime po predsjedniku SAD-a.

Imena drugih članova porodice Trump također dobijaju na popularnosti. Tako je u 2017. godini 162 beba odbilo ime Ivanka, što je porast poredeći sa 2015. godinom kada je tako nazvano samo 37 beba. Isti slučaj je i sa imenom Trumpove druge kćerke Tiffany. U 2015. godini ovo ime je nosilo 494 djevojčica, dok je u prošloj godini taj broj porastao na 580.