Istraživanje
0

Majke su pod najvećim stresom u 8:25 sati ujutro

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Istraživanje koje je provela kompanija Uniroyal Tyre iz Velike Britanije pokazuje da je jutro najstresniji dio dana za majke koje moraju spremati djecu za školu.

Prema ovoj studiji, četiri od deset majki doživi veliki stres prije nego što dođu na posao. Istraživanje je obuhvatilo 2.000 majki za koje su stvari još gore kad moraju voziti djecu u školu kroz gust saobraćaj. Izračunato je da je osam sati i 25 minuta najstresnije vrijeme za moderne mame.

"Spremanje djece i vožnja u školu mogu zaista pokvariti početak dana. Jedna od pet mama vozi djecu u školu kad padne kiša. Uz ostala auta na cesti stres se povećava. Također, četiri od deset mama vjeruje da bi jutarnja gužva oko odlaska u školu uzdrmala i najveće flegmane", rekla je voditeljica istraživanja Tracey Hyem, a prenosi britanski list Express.

Među zaposlenim majkama koje imaju djecu, njih 42 posto je priznalo da ponekad na putu prema školi iskale svoj bijes na vlastitoj djeci. Oko 40 posto majki smatraju pripreme oko odlaska u školu najstresnijim, dok njih 38 posto kaže da je najgore kad se brinu da li su djeca ponijela užinu, domaću zadaću ili novac.