{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Majke prave nakit od pupčanih vrpci njihovih beba

Klix.ba
5.11.2018. u 07:06
118
38
Majke prave nakit od pupčanih vrpci njihovih beba
118
Majke prave nakit od pupčanih vrpci njihovih beba
Foto: Instagram
Novi trend zavladao je među majkama širom svijeta, a riječ je o nakitu koji prave od pupčanih vrpci njihovih beba.
Kompanija "Blissful Womb Birth Services" već duže vrijeme nudi novopečenim majkama da od pupčane vrpce naprave neku vrstu ukrasa kako bi sačuvale uspomenu na svoj porođaj.

Tako su brojne umjetnice putem društvenih mreža počele nuditi slične usluge, a pojedine majke same prave svoj nakih od pupčanica.Ruth Avra, umjetnica s Floride koja se bavi izradom nakita, već od 2012. godine pravi nakit od pupčanica. Prvi komad nakita napravila je za sebe, a sada to radi za stotine majki.

"Pupčanica predstavlja vezu između majke i djeteta jer je bukvalno fizička veza između vas. Kada pupčanica otpadne s pupka bebe, nakit koji izradimo od nje je simboličan način očuvanja te veze", kazala je Avra.Nakit od pupčanica ustvari se pravi sušenjem, a potom pečenjem na niskoj temperaturi. Na internetu postoje brojni snimci u kojima je detaljno pojašnjen cjelokupan proces.Zanimljivo je kako kompanije i umjetnici koji se bave izradom nakita od pupčane vrpce također prave nakit i od majčinog mlijeka, kose, posteljice, ljudskog pepela...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: