Proslava uspomena
9

Majka oblači svoju dvogodišnju kćer kao žene koje su obilježile crnačku historiju

Klix.ba
Riley kao Beyonce (Foto: Instagram)
Riley kao Beyonce (Foto: Instagram)
Povodom Mjeseca crnačke historije, koji se obilježava u februara, Sasha Bonner odlučila je svoju dvogodišnju kćer obući kao žene koje su obilježile historiju. Neke od njih su Beyonce, Michelle Obama i Serena Williams.

Sasha Bonner želi odgojiti svoju dvogodišnju kćerku tako da zna da će u životu imati neograničene mogućnosti i da neće cijeloga života živjeti pod staklenim životom.

Kada je došao Mjesec crnačke historije, Bonner iz Charlottea u Sjevernoj Karolini odlučila je proslaviti ovaj mjesec tako što je svakodnevno na svom Instagram profilu objavljivala slike djevojčice Riley Johnson obučne kao žene koje su obilježile historiju.

Ispod svake fotografije napisala je i kratku biografiju ovih velikih žena.

"Kada sam odrastala žene nisu bile tako dobro zastupljene u javnosti pa ja nisam znala koliki je moj potencijal. Jednostavno ga nisam vidjela. Odrastala sam misleći da su Harriet Tubman i Sojourner Truth ista osoba", rekla je Bonner koja je po struci socijalna radnica.

Do sada je svoju kćerkicu Riley obukla kao Beyonce, Michelle Obamu, Serenu Williams, Stacey Abrams, Tracee Ellis Ross, Simone Biles i Stephanie Tubbs Jones.