Nešto što se rijetko viđa
24

Kćerka legendarnog "lovca na krokodile" oduševila fanove: Primjer kakvo treba biti djetinjstvo

I. B.
Kćerka Bindi ima sreću odrastati u sasvim drugačijim uvjetima (Foto: Instagram)
Kćerka Bindi ima sreću odrastati u sasvim drugačijim uvjetima (Foto: Instagram)
Bindi Irwin, kćerka legendarnog lovca na krokodile Stevea Irwina, već je odavno krenula očevim stopama, a javnost je oduševila i metodama koje primijenjuje pri odgajanju svoje jednogodišnje kćerke Grace.

Bindi i njen suprug Chandler Powell vode život okruženi životinjama i prirodom.

Naime, par živi u australskom zoološkom vrtu u Queenslandu, a upravo tamo odrasta i njihova kćerka koja još od najranijih dana svog života provodi vrijeme u sasvim drugačijim uslovima od onih uobičajenih za današnja moderna vremena.

Mnoge oduševljavaju prizori koje Bindi i njen suprug dijele na svom Instagramu, a koji prikazuju kako malena Grace provodi vrijeme i upoznaje različite životinje.

Dosta njih slaže se kako je prava rijetkost i iznenađenje vidjeti da djeca odrastaju daleko od tehnologije koja se danas sve češće upotrebljava kako bi se dijete "zabavilo" ili nešto naučilo.

U posljednjoj snimci koju je podijelila na Instagramu, 24-godišnja borkinja za zaštitu divljih životinja pokazala je kako Grace "istražuje" rezervat divljih životinja Steve Irwin, a ispod se nisu prestajale nizati pohvale da je par sjajan primjer "kako treba odgajati djecu".

"Vi ste primjer sjajnih roditelja. Umjesto na TV-u i računarima... priroda je zaista ljekovita i lijepa. Bravo za vas dvoje", napisao je neko.

Pratitelji su pisali kako je ovo vrijeme dragocijeno za najmlađe te da ih snimak podsjeća na vrijeme kada su oni odrastali.

"Divni roditelji. Ovo je najbolje djetinjstvo koje neko može imati. Živjeti među drvećem, prljavštinom, životinjama... To je blagoslov", napisao je još neko.

Bindi i Chandler postali su roditelji djevojčice u martu 2021. godine, na dan kada su proslavili i prvu godišnjicu svoga braka.

I sama Bindi otkrila je da je zahvalna jer njena kćerka ima priliku odrastati u prirodi, a spomenula je i kako je djevojčica neke od prvih interakcija sa životinjama imala u dobi od samo mjesec dana.

"Živimo tačno usred zoološkog vrta. Australski zoološki vrt je poput odmarališta za divlje životinje, utočište posvećeno očuvanju i obrazovanju. Tako sam sretna što će naša kćerka odrastati tu", rekla je Irwin, pa zatim dodala:

"Duboko u sebi znam da će i Grace pronaći vlastiti put kako bi naš planet učinila boljim mjestom svojom povezanošću s prekrasnim životinjama koje ovdje štitimo", zaključila je sretna majka koja priželjkuje da i njena kćerka krene stopama svoje porodice.

Inače, legendarni lovac na krokodile Steve bio je australski zoolog i izuzetno popularna televizijska zvijezda zahvaljujući svom TV dokumentarcu "Lovac na krokodile". Nažalost, Irwin je preminuo u 44. godini od posljedica uboda raže dok je snimao novi serijal pod nazivom "Najopasnije životinje u oceanu".