{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Ispred očevog objektiva: Prijevremeno rođeni Ryan radi sve što i odrasli muškarci

Klix.ba
31.1.2019. u 19:04
331
37
Ispred očevog objektiva: Prijevremeno rođeni Ryan radi sve što i odrasli muškarci
331
Maleni Ryan koji je rođen devet sedmica prije vremena težio je samo 1.360 grama, u inkubatoru je po rođenju proveo šest sedmica, a njegovim roditeljima se činilo da to traje vječno.
Njegov otac Matt Macmillan odlučio je postaviti fotografije svog sina i objasniti ljudima kako prerano rođenje ne mora značiti apsolutno ništa te da njegov sin može raditi sve što i odrasli muškarci, brijati se, kositi, dizati tegove, ići na posao i pecati.

Naime, sve ovo ovaj ponosni tata uradio je uz pomoć Photoshopa.

"Svako snimanje trajalo je petnaestak minuta, a većina posla je u postavljanju scene i uređivanju u Photoshopu. Prvo sam morao napraviti rekvizite i pronaći odjeću za većinu fotografija. Sljedeći korak bio je postavljanje scene, kadriranje i postavljanje osvjetljenja", objasnio je Macmillan postupak fotografiranja.

Macmillan je objasnio i kako mu je u ovom poslu mnogo pomogla njegova supruga tako što bi bebu stavljala u određeni položaj i držala neke rekvizite, a nakon snimanja između stotinu fotografija birala bi najbolje.

"Drago mi je da se ljudima sviđaju fotografije. Većina ih smatra duhovitim iako je bilo onih koji su se plašili za Ryanovu sigurnost. Onda sam morao objašnjavati kako je sva opasnost zapravo došla iz Photoshopa i da je on uvijek bio čuvan te da nikada nije bio ni u kakvoj opasnosti", napisao je Matt.

Rekao je kako jedva čeka da Ryan napuni 18 godina i da mu kaže šta misli o fotografijama, a svim roditeljima koji su dobili prijevremeno rođenu bebu dao je tri savjeta: da budu strpljivi, pozitivni i da traže podršku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: