Vrlo je opasno
57

Instruktorica plivanja upozorila: Nikad djeci ne kupujte kupaće kostime u ovoj boji

D. J.
© Shutterstock
© Shutterstock
Bliži se ljeto i godišnji odmori, a neki roditelji po prvi put će sa svojim mališanima na more, bazen ili na neko od kupališta u našo zemlji.

Upravo kako bi smanjila brigu roditeljima dok uživaju s njamlađim članovima obitelji uz vodu, certificirana instruktorica plivanja upozorila je roditelje da nikako djeci ne kupuju kupaće kostime u plavoj boji.

Nikki Scarnati u videu koji ima preko 100.000 pregleda objasnila je da to može biti vrlo opasno.

Ne oblačite svoju djecu u plave kupaće kostime. Pogledajte kako ju je teško vidjeti pod vodom", upozorila je Nikki.

Dok pliva, djevojčica je doista jedva vidljiva. A jednako ju je teško bilo uočiti kad je plivala u dijelu bazena obasjanom suncem.

Baš kao što odjeća jarkih boja može pomoći da pronađete svoje dijete u gužvi, rezultati ispitivanja pokazali su da su svijetle, neonske boje, uključujući jarko narančastu, žutu i zelenu, bile presudne za uočavanje djeteta u vodi. Najveći gubitnici ispitivanja koje provodi Alive Solutions Inc. bili su bijeli i svijetloplavi kostimi.

U testu provedenom u bazenu najbolje se ističu narančasta i ružičasta, dok su plava, bijela i siva jedva vidljive. U testu provedenom u jezeru bile su vidljive samo narančasta i žuta boja.