Bebe
136

Dupla nevolja: Pogledajte kako mlada majka uspavljuje neumorne blizance

Piše: M. N.
Norvežanka Henriette Jonassen je majka dva nestašna blizanca. Prije nekoliko dana snimila je vidio pod nazivom "Twins bedtime" koji je postavila na YouTube i koji je postao vrlo popularan.

Jonassen je snimila ovaj video jer je probala novu metodu za smještanje blizanaca u krevet. Zbog vrućine i dugih sunčanih dana blizanci su nervozni i nisu spavali prema naviknutom režimu. Obično ih je stavljaka u krevet, otpjevala bi im nekoliko pjesmica, mazila po leđima i potom ih ostavila zatvorivši vrata od sobe. To je funkcionisalo do ovog ljeta.

"Tada sam odlučila da promijenim taktiku. Odvojila sam im krevete u dvije sobe i nakon pričanja priče i pjevanja ostavila ih u sobu, no to, kao što vidite na videu, baš i ne funkcioniše", napisala je Jonassen na svom blogu koji je pokrenula nakon odlične rekacije ljudi iz cijelog svijeta na njen video.

Kada ih je razdvojila u dvije sobe i zatvorila vrata za njima, nastao je pravi mali haos. Ubrzo se smjenjuju otvaranje jednih pa drugih vrata, prvo izlazi jedan blizanac pa drugi, potom ih majka vraća, ali opet ide sve u krug. Majci je trebalo mnogo vremena i živaca ali na kraju je uspjela da ih uspava. No ovu taktiku više ne primjenjuje.