Originalne ideje
7

Devet zabavnih igrica koje bebe mogu igrati vani

DP
Foto: unsplash.com
Foto: unsplash.com
Igre s mjehurićima, želeom i špagetima zabavne su za bebe te će biti sjajne za aktivnosti izvan kuće.

Proljeće je pred vratima i možda ćete željeti potražiti nešto zabavno što možete raditi s vašom bebom vani. Nekoliko originalnih ideja ponudila je stranica madeformums.com.

Prije nego što počnete: imajte na umu da mnoge navedene aktivnosti mogu stvoriti i malo nereda zbog čega i jesu pogodne za prostor izvan kuće. Podrazumijeva se, također, da bebu nikada ne ostavljate samu dok se igra - uvijek ostanite u blizini i budno pazite.

1. Balončići

Teško je povjerovati da bi malo tekućine za pranje i vode moglo postati najkorisniji roditeljski uređaj ikada. Vaša će beba zaista voljeti mjehuriće od sapunice koji lete na sve strane!

2. Ruke od želea

Skuhajte malo želea i stavite ga u malu posudu ili poslužavnik. Dopustite da vaša beba potopi ruke u žele i uživa u gnjecavom osjećaju!

3. Igranje na vjetru

Jednostavno je, ali vrlo učinkovito. Postavite deku na zemlju i, ako je dovoljno toplo, skinite bebi hlačice, tako da su joj nogice što je moguće slobodnije. Zatim pustite bebu da maše ručicama i nogicama po vjetru.

4. Hladni žele

Opet, i za ovo vam je potreban topao dan, ali pružit će bebi fantastičan osjećaj. Zamrznite malo leda ili želea, a zatim ga zdrobite, stavite u posudu ili poslužavnik s većim rubovima i pustite bebu da ga dodirne i osjeti. Uživajte u izrazima oduševljenja koje će beba pokazati pri dodiru.

5. Špageti

Stavite nekoliko kuhanih špageta na poslužavnik ili još bolje - iznesite stolicu za bebe van, smjestite bebu u nju i poredajte špagete na poslužavnik. Bit će zabavno gledati bebu kako pokušava uhvatiti špagete!

6. Voda

Ako je topao dan, stavite posudu s vodom na zemlju i dopustite bebi da stavi ruke u nju. Možete dodati i mjehuriće ili nekoliko igračaka za kupanje s kojima će se beba moći igrati u vodi.

7. Gledanje drveća

Ako je proljetni, blago vjetroviti dan, postavite bebu na deku ispod nekog stabla. Pronađite mjesto gdje šuškavo lišće i lepršave grane stvaraju sjene po zemlji. Vaša će beba obožavati promatrati pokretanje listova i uživat će u učinku pokretnih sjena.

8. Igra okretanja

Raširite prekrivač po travi i stavite bebu na trbuh. Uzmite jedan kraj prekrivača, podignite ga i nježno bebu okrenite na leđa. Ako se vaša beba do sada nije okretala, ovo je odličan način da doživi taj osjećaj i poželi to početi i samostalno raditi.

9. Kao na plaži

Napunite staru posudu za pranje s pijeskom. Dajte svojoj bebi plastične žlice, posude i staru cjediljku ili sito. Napravite ovu igru još neurednijom dodavanjem malo vode...