Bebe
1

Čarobno jutro uz Pampers Active Baby

Sponzorirani članak
Neprekinuti san tokom noći znači da će vaša beba biti društvenija i spremnija da uživa u svakodnevnim izazovima. Zato je Pampers Active Baby dodao novi sloj za suhe noći i čarobna jutra.

Svaka majka zna da je kvalitetan san tokom noći najbolji recept za razvoj njene bebe. Istraživanja su pokazala da su bebe koje spavaju bolje tokom noći pozitivnije u komunikaciji, s većim stepenom koncentracije i svjesnosti. Osigurati bebi dovoljnu količinu zdravog sna je iznimno važno, te majke žele spriječiti nepotrebno uznemiravanje sna njihove bebe.

Zato je novi Pampers Active Baby-Dry inkorporirao dodatni sloj za noć, koji apsorbira vlažnost brže nego ranije i osigurava bebi do 12 sati neometanog zlatnog sna. Za bebe koje su spremne da uživaju u čarobnim jutrima svaki dan.

Pampers razumije da jedna veličina nije prikladna za sve bebe, pa je novi Pampers Active Baby-Dry dostupan u + veličinama.

"San je vremenski period u kome se luči najveća količina somatotropnog hormona koji je odgovoran za rast vaše bebe. Ova nas činjenica upućuje na to koliko je dobar san važan za bebu. San majke ovisi o tome kako spava njeno novorođenče. Ukoliko se i beba i majka nakon kvalitetnog sna ujutro bude sretne i raspoložene, to je garancija uspješnog dana koji je pred njima", kaže pedijatrica dr. Verica Mišanović.

Dodatni sloj za noć je sada duži, tako da ima veću sposobnost upijanja. S obzirom da se dodatni sloj za noć brzo reaktivira, u stanju je apsorbirati dodatne količine vlažnosti i nakon nekoliko sati nošenja. To znači da će s novim Pampers Active Baby-Dry vaša beba biti suha do 12 sati.

Active Baby-Dry sada pruža: dodatni sloj koji apsorbuje vlažnost brže nego ranije i pruža do 12 sati suhoće i zlatni san, rastezljive strane koje savršeno pristaju uz stomačić što bebi omogućava slobodno kretanje dizajniran s materijalima mekanim poput pamuka koji omogućava koži vaše bebe da diše, anatomski oblikovano za zaštitu protiv trenja i zaštitni aloe losion.

Dr. Mišanović o vezi između sna tokom noći i interakcije unutar porodice kaže: "Bebe koje iz različitih razloga imaju nemiran isprekidan san (npr. mokre pelene) i često se bude tokom noći ometaju funkcioniranje cijele porodice. Bebe i roditelji izloženi su umoru koji povećava stres što može negativno utjecati na njihov međusobni odnos".

Kvalitetniji san bebe je općenito povezan s boljom kognitivnom funkcijom, pozitivnijem ponašanju tokom dana, boljem raspoloženju i temperamentu kao i optimalnijem fizičkom funkcioniranju. Sada svaka beba može biti spremna da uživa u zlatnom snu tokom noći i čarobnim jutrima.