{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BioEden poklanja pohranjivanje matičnih ćelija iz mliječnog zubića na 20 godina

3.6.2015. u 15:02
45
BioEden poklanja pohranjivanje matičnih ćelija iz mliječnog zubića na 20 godina
45
BioEden poklanja pohranjivanje matičnih ćelija iz mliječnog zubića na 20 godina
BioEden će uskoro objaviti sretne dobitnike nagradne igre za roditelje i mališane koja je počela 1. maja kada je Zubić vila krenula u potragu za mlječnim zubićem. Ona je odlučila da nekom pokloni pohranjivanje matičnih ćelija iz mliječnog zubića na period od 20 godina. Imena sretnih roditelja će biti objavljena 15. juna.
U unutrašnjosti dječijih mliječnih zuba nalaze se vrijedne matične ćelije koje imaju potencijal da regenerišu, liječe i spase živote. Dijete će u periodu od približno pet godina izgubiti 12 mliječnih zubića. Ovaj vremenski period znači veću šansu za dobivanje održivih ćelija za skladištenje, i to procesom koji je potpuno neinvazivan. Ono što je najvažnije: ukoliko niste reagovali na vrijeme da prilikom rođenja djeteta sačuvate matične ćelije iz krvi pupkovine, sada ostaje dodatno vrijeme da to učinite - do osme, desete, dvanaeste godine života djeteta. Čak i neki odrasli ljudi u trećoj, pa i četvrtoj deceniji života u svojoj vilici još imaju i poneki mliječni zubić.

Mlječni zubi - lijek budućnostiMatične ćelije koje se nalaze u mliječnim zubićima mogu se razviti u razne tipove ćelija, što znači da mogu liječiti mnoga nezdrava stanja i samim tim sačuvati i produžiti život. Ove ćelije mogu da zamijene one koje su izgubljene ili oštećene prilikom povrede ili tokom bolesti. Sposobne su da liječe stanja kao što su: srčane bolesti, obnavljanje srčanog mišića, izlučivanje inzulina, liječenje dijabetesa melitusa, oporavak vida nakon ozljede, liječenje krvnih žila, obnavljanje i ponovni rast tkiva. Ali, ne koriste se one samo za liječenje ozbiljnih oboljenja, već i za ublažavanje tegoba u procesu prirodnog starenja kao i u kozmetičkoj hirurgiji.Jeste li znali da se terapija matičnim ćelijama uspješno koristi u mnogim zemljama širom svijeta? Pohranjene matične ćelije se uspješno koriste kako bi se uzgojila zamjenska koža, rožnjača i dušnik. Također su korištene u cilju oporavka srca usred srčanog udara a mnogi renomirani naučnici tvrde da će se matične ćelije moći koristiti u lječenju Parkinsonove i Alzheimerovu bolesti, dijabetisa, raznih povreda kičmene moždine, određenih tipova raka itd.

BioEden poziva sve roditelje da odgovore na pitanje na Facebook stranici i na taj način učestvuju u nagradnom takmičenju. Odgovor potražite na web stranici i možda upravo vas odabere Zubić vila.

Matične ćelije inače predstavljaju ogroman potencijal za medicinu. Dostignuća u regenerativnoj medicini su ovom vidu zdravstvenog osiguranja ponudila značajnu perspektivu, te sigurnu budućnost onima koji su ih sačuvali. Aktuelna istraživanja potvrđuju da će se u budućnosti od 217 osoba, jedna liječiti transplatacijom matičnih ćelija. Prema nekim studijima, u narednih 18 godina jedno od 16 djece bi moglo oboliti od bolesti koja se danas može liječiti matičnim ćelija!

BioEden – Pioniri u svijetuBioEden je prva i jedina specijalizirana banka stomatoloških matičnih ćelija dobivenih iz zubne pulpe djece (mliječnih zuba), kao i umnjaka. Kao pioniri u ovom području, kompanija je predana postizanju najboljih rezultata, kako bi Vašem dijete pružila sigurniju budućnost.

Ono što čini kompaniju BioEden jedinstvenom jest patentirani postupak, čiji je rezultat pohrana korisnih mezenhimalnih matičnih ćelija, kao i činjenica da se specijalizirala isključivo za obradu i pohranu matičnih stanica iz zubne pulpe.Kompanija je započela poslovanje u 2003. godini u Austrinu, Texasu (SAD), gdje posjeduje laboratorije za obradu i pohranu matičnih ćelija. BioEden je uspješno pohranio više od tri milijarde ćelija i taj broj raste iz dana u dan.Za više informacija posjetite stranicu www.bioeden.ba ili Facebook stranicu Matične ćelije BioSave Vita 34,te budite slobodni da nas pozovete na 033 200 800 ili 061 998 772.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: