Simpatična frizura
66

Beba rođena s toliko dugom kosom da je porede s likom iz crtanog filma

I. S.
Foto: Mercury Press & Media Ltd.
Foto: Mercury Press & Media Ltd.
Djevojčica Georgette Winslow iz Južne Dakote rođena je s toliko dugom kosom da su je počeli porediti s Jimmyjem Neutronom, likom iz crtanog filma.

Njena majka Jenni Winslow rekla je da nije bila iznenađena kosom kćerke nakon što se porodila jer su se dugi pramenovi vidjeli na 4D ultrazvuku.

"Georgette ima Downov sindrom tako da sam često išla na ultrazvuk. Liječnik nije mogao vjerovati koliko je njena kosa gusta. Nakon poroda smo bile na intenzivnoj njezi i sve medicinske sestre su dolazile da vide frizuru", kazala je.

Jenni je dodala kako joj je majka rekla da je djevojčicina kosa podsjeća na onu koju ima lik iz crtanog filma.

"Tek sam kasnije pronašla fotografiju Jimmyja Neutrona i shvatila o čemu je pričala. Svi naši prijatelji su se složili da izgledaju identično", navela je.

Foto: Mercury Press & Media Ltd.
Foto: Mercury Press & Media Ltd.

"Okupam je i pustim da se kosa prirodno osuši. Ne sređujem je već se kosa sama podigne. Jednom sam je pokušala zavezati u rep, ali sam se uplašila da ću joj previše povući kožu pa sam je odmah nakon toga odvezala", dodala je.

Napravila je Instagram profil na kojem objavljuje Georgettine dogodovštine i trudi se podići svijest o Downovom sindromu.

"Ljudi posjećuju naš profil zbog njene frizure, a tek kada pogledaju hashtagove otkriju da ona ima Downov sindrom. Volim rušiti zablude i natjerati ih da shvate da je njena bolest ne definište", zaključila je.