Velika porodica
43

Amerikanka koja je rodila 14-ero djece otkrila koliko novca njeno domaćinstvo troši

I. S.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Sarah i Haini Wolfgramm imaju 14 djece. Ona je sada otkrila izazove s kojima se nose te koliko novca troše.

U razgovoru za SWNS je kazala da godišnje troši više od 75.000 dolara na hranu, režiju, hipoteku, odjeću i ostale potrepštine za porodicu. Sedmično opere 21 turu veša.

"Potrebno nam je najmanje 6.000 dolara mjesečno. Koristim kupone, a hranu nabavljam i po veleprodajnim cijenama jer radim u ugostiteljstvu", navela je.

Njih dvoje su dobili 10 kćerki - Eve (27), Isabellu (24), Tihane (23), Noru May (18), Hazel (17), Mary (13), Vake (11), Sariah, koja preminula 2014. godine u trećem mjesecu života od sindroma iznenadne smrti, Lynnae (8) i Joy (6). Imaju četiri sina - Heinricha (26), Abrahama (21), Maikelija (20) i Wesleyja (15).

Ovaj bračni par je zajedno više od 30 godina. Oboje dolaze iz velikih porodica i oduvijek su sanjali da imaju mnogo djece. Sarah se prisjetila svoje pokojne kćerke Sariah.

"Zaspala je u naručju mog muža dok sam ja pravila kolač. Stavio ju je da spava. Kada smo se vratili da provjerimo je li sve uredu, shvatili smo da ne diše. Naša srca su bila slomljena. Bila je najmlađa u porodici i potresla nas je činjenica da bilo ko može nestati u trenu", rekla je.

Dodala je da zna da Sariah s neba pazi na svoje sestre i braću. Porodica živi u kući sa šest spavaćih soba i tri kupatila zajedno sa Sarahinim roditeljima Carlom i Lynn Knapp.