{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Baždarevići slave 60 godina sretnog braka: Svima želimo brak kakav mi imamo

11.9.2015. u 15:09
827
Baždarevići slave 60 godina sretnog braka: Svima želimo brak kakav mi imamo
827
Hamed i Ševka Baždarević, roditelji selektora nogometne reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića, danas slave 60. godišnjicu braka.
Hamed i Ševka su se upoznali u selu Međeđa kod Višegrada, gdje su se ubrzo vjenčali. Dobili su sina Ziju, a nakon dolaska porodice u Sarajevo rodio se i sin Mehmed 1960. godine. Par sretno živi u braku 60 godina, a danas smo posjetili njihov dom i prisustvovali slavlju značajnog jubileja.

"Lijepo je biti 60 godina u braku. Nismo se nikad svađali. Kako je bilo prvih dana, tako je i danas. Vjenčali smo se 5. septembra 1955., a onda je muž otišao u vojsku. S njegovom porodicom sam se lijepo slagala. Lijep život imamo, a ljudi danas ne mogu ni nekoliko mjeseci ostati zajedno. Borili smo se i gradili sve zajedno. Voljela bih da svi imaju brak kao što mi imamo, da žive u ljubavi", izjavila je Ševka.

Hamed je zahvalan svom ocu čiji je savjet poslušao i oženio Ševku.

"Meni je u braku dobro, kako je drugima, ne znam. Malo je parova koji u braku žive 60 godina. Žena kad govori, ja šutim i slušam, pa i obrnuto. Nismo imali mnogo slobodnog vremena, svega smo četiri ili pet puta otišli na more, mnogo smo radili. Zahvalan sam svom ocu koji je pozitivno utjecao na mene, pa sam oženio Ševku, s kojom lijepo živim", rekao je Hamed Baždarević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: