Bajramska baklava
123

Promo / Baklava Shop pravi više od 30 vrsta baklava od najkvalitetnijih sastojaka

Baklava shop u Sarajevu na četiri lokacije zajedno s najboljim majstorima svog zanata pravi najukusnije baklave.

Baklava, čuvena "Sultanova slastica", desert je vrijedan poštovanja, s orasima, bademima, pistacijama, nadjeveni tanki listovi tijesta izdašno preliveni slatkim sirupom od šećera i meda, koja se pojavljuje u brojnim oblicima, omiljena je u mnogim dijelovima svijeta pa tako i u Bosni i Hercegovini.

Kao desert dostojan samo nepca onih najizbirljivijih, baklava se pravi povodom svih važnih događaja i praznika, a kod nas je nezaobilazan desert za vrijeme bajramskih praznika.

Ramazanski bajram poseban je po mirisima i aromama, jer nakon 30 dana posta vjernici napokon uživaju u hrani i piću tokom cijelog dana.

Bajram nije blagdan ako nema baklave pa, kako se kaže, ili je ispeci ili kupi, ali bez nje se ovaj poseban praznik ne smije dočekati.

Na sarajevskoj se Baščaršiji već nekoliko godina svima koji ne umiju ili ne žele da spremaju baklavu nudi mogućnost kupovine ovog kraljevskog kolača kako ga u narodu zovu.

Baklava shop, mala radnjica na čaršiji u ulici Čurčiluk veliki, nudi više od 30 vrsta baklave. Osim bosanske tradicionalne baklave, ova radnjica nudi i posebne baklave pripremljene po turskim recepturama s bademom, lješnjakom, pistacijom i mnogim drugim dodacima.

Prošle godine otvoren je još jedan objekt i u Sarajevo City centru, u kojem svi zaljubljenici baklave pored Ferhadije i Baščaršije imaju mogućnost ovdje kušati i kupiti ove proizvode.

Iz Baklava shopa otkrivaju da je najvažnija priprema i razvijanje jufke koja mora biti toliko tanka da se kroz nju može čitati.

"Ono čemu težimo jeste da održavamo kvalitet na istom nivou i da ne štedimo na orasima bez kojih baklava ne bi ni nosila naziv kraljevski kolač. Međutim, pored kvaliteta također nastojimo svakom našem kupcu ugoditi i učiniti ga zadovoljnim jer najvažnije od svega je uvijek zadovoljan kupac koji je ujedno i naša najbolja reklama", dodaju iz Baklava shopa.

Svi oni koji u današnjem brzom ritmu života nemaju vremena da spreme bakalvu za bajram mogu je naručiti i preuzeti u jednoj od Baklava radnji. Baklava radnje možete pronaći na sljedećim adresama: Sarajevo City Center, Baščaršija - Čurčiluk veliki 56, Ferhadija 4 te na aerodormu u Sarajevu u Duty Free Shopu.

Porudžbine možete izvršiti i putem telefona na broj 061/965-580.