Dijelio slatkiše i darove
214

Bajkovit prizor na Vilsonovom šetalištu: Djed Mraz prošao na kočiji i obradovao mališane

N. O.
Djed Mraz na Vilsonovom šetalištu
Djed Mraz večeras je na kočiji prošao kroz Vilsonovo šetalište od Općine Novo Sarajevo pa sve do lokaciji manifestacije Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market te time obradovao brojne mališane koji su se okupili.

Da je Zima na Vilsu najdraže mjesto za stvaranje predivnih uspomena dječice, ali i odraslih, pokazala je večerašnja posjećenost i doček Djeda Mraza. Na radost najmlađih, Djeda Mraz se fotografisao sa svima, dijelio slatkiše i poklončiće.

Kako su organizatori i najavili, bajkovito ukrašena kočija sa Sjevernog pola, krenula je ispred Opštine Novo Sarajevo i prošla kroz Vilsonovo, prema manifestaciji Zima na Vilsu, uz brojne ovacije mališana.

Djed Mraz na Vilsonovom šetalištu
Djed Mraz na Vilsonovom šetalištu

Stigavši na svoje krajnje odredište, gdje će boraviti narednih mjesec dana, poželio je djeci, ali i odraslima sretne nadolazeće praznike te iskazao želju za druženjem.

Napominjemo da će Kućica Djeda Mraza biti otvorena za sve posjetitelje radnim danima od 17 do 21 sati, a vikendom od 12 do 21 sati.

Djeda Mraza je dočekao načelnik Općine Novo Sarajevo te poželio toplu dobrodošlicu.

Načelnik Općine Novo Sarajevo dočekao Djeda Mraza
Načelnik Općine Novo Sarajevo dočekao Djeda Mraza

Posjetitelji su se složili da je još samo snijeg nedostajao kako bi čarolija bila potpuna.

Cilj ove manifestacije je želja organizatora da se mališani zabave i imaju što bezbrižnije djetinjstvo, ali i da se afirmiše multikulturalni karakter Sarajeva, po kojem je glavni grad BiH poznat u čitavom svijetu.