lifestyle
0

Art Garfunkel uhapšen zbog posjedovanja marihuane

Klix.ba
Art Garfunkel, danas 62-godišnji pjevač, a nekadašnji član legendarnog dueta Simon and Garfunkel, nedavno je doživio dvostruko poniženje.

Naime, njega su kao običnog maloljetnika uhvatili zbog posjedovanja marihuane, a uz to ga policajci nisu ni prepoznali.

Kako je medijima objavila policija države New York, jedan njihov policajac je prošle subote zaustavio limuzinu koja je prebrzo išla kroz naseljeno područje 150 kilometara sjeverno od samoga grada New Yorka.

Dopuštena brzina bila je 72 km/h, a automobil je, prema policiji, vozio skoro cijelih 100 km/h.

Za volanom je bio profesionalni vozač, a jedini je putnik bio Art Garfunkel. Kad je vozač otvorio prozor da policajcu preda dokumente, iz vozila je isplovio oblak dima marihuane.

Također u džepu Garfunkelove jakne je nakon toga pronađena manja količina ove zabranjene lake droge. Taj je prekršaj kažnjiv sa 100 dolara novčane kazne, koju će pjevač platiti na sudskom ročištu zakazanom za iduću srijedu.

Interesantno je da u ovom incidentu policajac nije Garfunkela uopšte prepoznao kad ga je ugledao u automobilu, a ni njegovo ime na dokumentima mu nije baš ništa značilo.

Policajac je svoju revnosnost dokazao onda kada čak ni usprkos tome što mu je Art direktno rekao da je slavna osoba, nije promjenio svoj odnos prema njemu.