lifestyle
0

Argentinac na mukama

FENA
Cleto Ruiz Diaz, 44-godišnji soboslikar iz siromašnog dijela Argentine, otac je 37-ero djece i bez stalnog je zaposlenja te je zatražio od države dopuštenje da se podvrgne vazektomiji (operativno odstranjivanje sjemenovoda) kako više ne bi mogao začeti dijete.

Takva se operacija dopušta u slabije nastanjenim pokrajinama Patagonije na jugu, no još je zabranjena na sjeveru gdje žive brojne porodice, te se slučaj pročuo u javnosti jer Senat razmatra prijedlog zakona koji bi u cijeloj zemlji dopustio podvezivanje jajovoda za žene i vazektomiju za muškarce.

Ceto Ruiz Diaz seksualno je zreo od devet godina a tokom 14 godina živio je s tri žene pod istim krovom no sada ima samo jednu konkubinu.

Jedna od bivših partnerica, Yolanda Lezcano (32), potvrdila je njegovu poligamiju i izjavila da ga je napustila jer je s njom loše postupao no još živi u susjedstvu s 11-ero njihove djece.

Ruiz Diaz žali se na težak život jer nema stalnog zaposlenja i zaradi tek 2 dolara dnevno, odijeva djecu odjećom koju mu daju poslodavci.

Sa sadašnjom 29-godišnjom suprugom ima osmero djece.

Šestero Ruizove djece djece je umrlo i to je nagnalo oca rekordera da zatraži operaciju.

Prezervativ nikad nije koristio čuvajući radije novac za prehranu brojne obitelji.