Argentinac na mukama

Argentinac na mukama
0
F
FENA
9.8.2006. u 12:21
0
komentara
0

dijeljenja
Argentinac na mukama
Cleto Ruiz Diaz, 44-godišnji soboslikar iz siromašnog dijela Argentine, otac je 37-ero djece i bez stalnog je zaposlenja te je zatražio od države dopuštenje da se podvrgne vazektomiji (operativno odstranjivanje sjemenovoda) kako više ne bi mogao začeti dijete.
Takva se operacija dopušta u slabije nastanjenim pokrajinama Patagonije na jugu, no još je zabranjena na sjeveru gdje žive brojne porodice, te se slučaj pročuo u javnosti jer Senat razmatra prijedlog zakona koji bi u cijeloj zemlji dopustio podvezivanje jajovoda za žene i vazektomiju za muškarce.

Ceto Ruiz Diaz seksualno je zreo od devet godina a tokom 14 godina živio je s tri žene pod istim krovom no sada ima samo jednu konkubinu.

Jedna od bivših partnerica, Yolanda Lezcano (32), potvrdila je njegovu poligamiju i izjavila da ga je napustila jer je s njom loše postupao no još živi u susjedstvu s 11-ero njihove djece.

Ruiz Diaz žali se na težak život jer nema stalnog zaposlenja i zaradi tek 2 dolara dnevno, odijeva djecu odjećom koju mu daju poslodavci.

Sa sadašnjom 29-godišnjom suprugom ima osmero djece.

Šestero Ruizove djece djece je umrlo i to je nagnalo oca rekordera da zatraži operaciju.

Prezervativ nikad nije koristio čuvajući radije novac za prehranu brojne obitelji.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.