204 prodajna mjesta
0

April u Beču u znaku uskršnjih bazara

FENA
April je ove godine rezervisan za tradicionalni uskršnji nakit i umjetnički ukrašena jaja, za kulinarske specijalitete, kreativne uskršnje poklone i muzički program na bečkim uskršnjim bazarima. Ovogodišnji uskršnji bazari broje ukupno 204 prodajna mjesta i otvoreni su do 17. aprila.

Uskršnji bazar ispred dvorca Schönbrunn je sa 70 prodajnih mjesta najveći, a važi i za jedan od najromantičnijih. Ispred barokne kulise dvorca 60 izlagača nude posjetiocima brojne kulinarske specijalitete, dekorativni uskršnji nakit i umjetničke rukotvorine iz Austrije.

Djeca u radionici mogu praviti figure od marcipana i uskršnje poklone ili posjetiti dječiji muzej. Za odrasle se održavaju već tradicionalni koncerti "Jazz na uskršnjem bazaru“ uz slobodan ulaz.

Na starobečkom uskršnjem bazaru na trgu Freyung svake godine se pravi najveće brdo od jaja u Evropi s oko 40.000 obojenih uskršnjih jaja. Ovaj 28. uskršnji bazar na Freyungu broji 44 prodajna mjesta.

Bazar umjetničkih rukotvorina "Am Hof" sa 57 prodajnih mjesta nudi umjetnički ukrašena jaja i cvjetne aranžmane u znaku austrijskih običaja, kao i lijepe umjetničke rukotvorine.

Na Festivalu na brdu Kalvarija izloženi su uskršnji pokloni i umjetnički predmeti, a svoju sopstvenu kreativnost posjetioci mogu pokazati na raznim umjetničkim radionicama. Muzika uživo kao i poseban program za djecu doprinose dodatnoj zabavi.

U zabavnom parku Prater 16. aprila se sprema velika uskršnja proslava uz muziku uživo, raznovrstan program za djecu i kreativne igre, saopćeno je iz EUROCOMM-PR Sarajevo, Ured grada Beča u Sarajevu.