U Zemaljskom muzeju
18

Amra Silajdžić-Džeko poziva sve kreativce da se prijave na ART Market

Klix.ba
Online platforma OREA i Vakufska banka nastavljaju uspješnu saradnju na promociji i afirmaciji kreativnih, domaćih brendova te će u nedjelju, 16. juna, organizirati ART Market u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Kako najavljuje ambasadorica i suosnivačica OREE Amra Silajdžić-Džeko, svoje štandove na marketu imat će oko 40 učesnika, od kojih neke dobro poznajete i kao vjerne članove Oreine zajednice. Pored njihovih rukotvorina, napravljenih isključivo u domaćim i regionalnim manufakturama, na ART Marketu će učestvovati o brojne druge kompanije kao partneri i sponzori.

Poziv za učesnike i sponzore je otvoren na bazar.orea.ba.

Za sve posjetioce, ljubitelje rukotvorina i domaćih proizvoda, bit će osigurani i drugi zanimljivi sadržaji poput radionica, dječijeg kutka, muzičkih gostiju i slično, kako bi ovaj događaj bio zabava za sve.

Amra SIlajdžić-Džeko (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Amra SIlajdžić-Džeko (Foto: Arhiv/Klix.ba)

"ART Market u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja je još jedan način promocije članova Oreine zajednice koji su nam poklonili svoje povjerenje i kojima je OREA omogućila da unaprijede svoje poslovanje i prošire tržište", izjavila je Amra.

Od novembra 2018. godine, kada je lansirana OreaBazaar.com, ova platforma je na jednom mjestu okupila veliki broj kreativnih stvaralaca koji su dosad ponudili blizu 1.000 proizvoda u različitim kategorijama: odjeća, obuća, modni dodaci, tašne, proizvodi za djecu, kućne ljubimce, ljepotu i zdravlje, umjetnine...

Cijeli ovaj projekat nastao je iz želje da domaći proizvodi lakše pronađu put do što većeg broja kupaca, posebno onih u inostranstvu, koji prepoznaju emociju s kojom su oni nastali, te da se na taj način svi uključimo u podršku bh. ekonomiji.

Svjesni činjenice da u BiH i regiji stvara ogroman broj strastvenih kreativaca, pokretači OREE odlučili su ih okupiti na jedno mjesto kako bi se predstavili zajednički, a opet svi ponaosob u okviru svojih online trgovina koje sami uređuju.

Botanički vrt Zemaljskog muzeja BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Botanički vrt Zemaljskog muzeja BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Nedjeljni market bit će prilika za druženje na otvorenom, predstavljanje svog rada, uspostavljanje novih saradnji, osnaživanje zajedništva, ali i slanje jasne poruke da ovi ljudi zaista imaju šta ponuditi. Svi oni stvaraju originalne i kvalitetne proizvode, a jedva čekaju da vam ih pokažu uživo 16. juna.

Ulaznice za market koštat će 2 KM, od čega dio ide Zemaljskom muzeju BiH, a ostatak će biti darovan u humanitarne svrhe. Zvanično otvaranje ART Marketa je u 12 sati, a organizuju ga OREA i Vakufska banka.