lifestyle
0

Amerikanci bolje poznaju "Simpsonove"

FENA
Većina Amerikanaca lakše nabroji članove animirane porodice Simpson nego ustavne slobode, pokazali su rezultati istraživanja koje je proveo muzej McCormick Tribune Freedom.

Polovina od hiljadu ispitanih Amerikanaca može imenovati najmanje dva člana obitelji Simpson, "crtića" koji se prikazuje na televiziji Fox. No samo 28 posto ispitanih znalo je reći bar jednu od pet ustavnih sloboda, dok je isti postotak znao nabrojati svih pet članova obitelji Simpson ili se sjetiti tko su bila sva tri člana žirija u showu "American Idol".

Samo osam posto ispitanika znalo je nabrojati tri ustavne slobode. Dvije trećine ispitanika sjetilo se da je jedna od sloboda sloboda govora, ali samo je jedna osoba točno nabrojila svih pet ustavnih sloboda.

Slobode vjeroispovijesti sjetilo se 24 posto ispitanika, slobode štampe 11 posto, slobode okupljanja 10 posto, a prava na zadovoljenje na sudu samo jedan posto. No zanimljivo je kako je svaki peti ispitanik kazao da je jedna od sloboda sloboda posjedovanja i uzgajanja ljubimaca.