{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Američki crnci vjeruju u teoriju zavjere sa AIDS-om

N
26.1.2005. u 15:17
0
0
Američki crnci vjeruju u teoriju zavjere sa AIDS-om
0
Američki crnci vjeruju u teoriju zavjere sa AIDS-om
Više od 20 godina nakon pojave side, veliki broj američkih crnaca vjeruje da je ta bolest stvorena u laboratoriju kako bi se kontrolirao rast američkog crnačkog stanovništva, pokazalo je istraživanje koje je objavio američki medicinski časopis JAIDS.
Dvadeset sedam posto sudionika istraživanja vjeruje u teoriju zavjere, smatrajući da je virus side proizveden u nekom vladinom laboratoriju.

Šesnaest posto vjeruje da sve ima za cilj kontrolu crnačkog stanovništva, a 15 posto smatra da je riječ o jednom obliku genocida nad američkim crnačkim stanovništvom, navodi se u istraživanju koje su obavili institut Rend i državno sveučilište u Oregonu.

Čak 60 posto američkih crnaca smatra da se informacije o bolesti kriju, a 53 posto je mišljenja da sida može liječiti, ali da siromašnoj crnačkoj populaciji liječenje namjerno nije dostupno.

"Ovi iznenađujući rezultati djelomično objašnjavaju zbog čega neki američki crnci malo koriste prezervativ i zbog čega do njih ne dopiru poruke o prevenciji", izjavila je Lora Bogart, jedna od autorica istraživanja.

Crnci čine 13 posto američkog stanovništva, ali gotovo polovina novih slučajeva side 2003. registrirana je upravo među njima, prenijela je agencija AFP.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: