{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Adolf Hitler podstiče turizam u Beču

F
21.4.2006. u 10:48
0
0
Adolf Hitler podstiče turizam u Beču
0
Adolf Hitler podstiče turizam u Beču
Iako u njemu nije rođen, niti je okončao život, nekadašnji stan nacističkog diktatora Adolfa Hitlera u ulici Stumpergase broj 31, u šestom bečkom okrugu, predstavlja pravu turističku atrakciju.
Privatnik, koji ima svoju radnju u toj ulici svjedoči o tome da neprestano dolaze mnogi turisti iz svih zemalja svijeta koji se radoznalo raspituju da li je Hitler zaista živio u toj zgradi.

Kako se navodi, dešava se da turisti dolaze s inostranim turističkim brošurama u kojima je naveden ovaj podatak. Tako je skromna zgrada u blizini Mariahilfer Strase neprestano na meti turističkih fotoaparata, prenose agencije.

Naime, kako i stoji u knjizi Brigitte Hamans "Hitlerov Beč -Školske godine jednog diktatora", Hitler je zaista iz Gornje Austrije došao 1907. godine u Beč da studira na bečkoj akademiji likovinih umjetnosti i zajedno se sa svojim prijateljem Augustom Kubicekom nastanio u skromnoj zgradi u Stumpergase broj 31.

U tome malom stanu u suterenu inače danas žive dva studenta, a u bečkim turističkim organizacijama znaju za ovaj fenomen među turistima. Prema njihovim riječima, najveće zanimanje za ovu zgradu pokazuju turisti iz Sjedinjenih Država i azijskih zemalja.

Kako turistički radnici objašnjavaju, Hitler svakako nije u tom stanu proveo srećne dane školovanja, budući da nije primljen na akademiju likovnih umjetnosti na kojoj je žarko želio studirati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: