{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


600 trkača preplavilo centar Sarajeva na Deksalgin proljetnoj trci: Humanost prije svega

Klix.ba
22.4.2018. u 11:22
148
69
600 trkača preplavilo centar Sarajeva na Deksalgin proljetnoj trci: Humanost prije svega
148
Deksalgin 5K Spring Run, proljetna trka od 5 km održana je danas u centru Sarajeva, a grad je u plavom bojom obojilo više od 600 trkača.
Ova trka je posebna jer promoviše društvenu odgovornost trkača, koji su za učešće uplatili kotizaciju, a sav novac bit će doniran djeci iz autističnog spektra, iza čega stoje Udruženje Marathon i Udruženje EDUS. Podsjećamo da je u okviru ove kampanje u 2017. godini prikupljeno preko 15.000 KM.

Ovogodišnja trka organizirana je pod sloganom "Trčim za nekog s autizmom", a cilj je pomoć u edukaciji više od 100 mališana iz autističnog spektra koji čekaju svoje mjesto u EDUS obrazovnom programu.

"Ponosni smo na ovako veliki odziv te činjenicu da se čak 600 trkača i trkačica odlučilo pridružiti ovom prelijepom i društveno odgovornom događaju. Zahvaljujući našem decenijskom radu i aktivnom angažmanu u zajednici broj trkača u Sarajevu ali i širom BiH je znatno porastao i sretni smo jer uvodimo pozitivne promjene u našem društvu. Posebna nam je čast što sarađujemo sa ovako entuzijastičnom kompanijom kao što je Nobel Ilac jer je na ovoj trci biti više od 100 učesnika samo iz njihove kompanije i partnerske mreže i to je za svaku pohvalu." rekao je Erol Mujanović iz Udruženja Marathon Sarajevo.

Start trke bio je ispred BBI centra,a zatim je trka išla ulicom Maršala Tita, Marijin Dvor, Obala Kulina bana, Vijećnica, Sebilj, Vječna vatra i cilj ponovo ispred BBI-a.

Prvo mjesto osvojio je Edin Osmanagić s vremenom 14:22 minuta, drugi je bio Uroš Gutić s vremenom 14:38, dok je treći bio Zaim Šuman s vremenom 14:52.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: