Za ovo je kriv onaj ko je projektovao ovu ulicu. Nema semafora, pravac, dvije trake. Nisam iz Mostara ali je lahko zakljuciti da je ovo prometna ulica i da se ovdje brzo vozi. Ko normalan stavi pjesacki prelaz bez lezeceg policajca/semafora ispred pjesackog? Pa pjesaci su ovdje kao mete u streljani.
Ova ulica je projektovana negdje 1971 a dovršena je 1973 , kad nije svak ima auto , pogotovo ne neki masni SUV . Ulice (ako ih možemo ikako tako nazvati) nisu za današnja auta a ni za današnju količinu auta . Ovo za ležeće policajce sinu pravu. Zašto su pješaci kao mete ? Samo im trebaš stati , i to je to . A ne da ti neki seljak iz Cima ili Ilića iza tebe svira kad im stanes
Pogresno sam se izrazio, mislio sam konkretno na sabracajnicu a ne na citavu ulicu jer izgleda kao da je saobracajnica renovirana u skorije vrijeme. Mislim da nije do vozaca problem, barem ne u ptpounosti. Sasvim je logicno i jasno da postoje neodgovorni pojedinci. Postojali su uvijek i postajat ce i dalje. I drugi gradovi imaju isti tip saobracajnice i isti problem se desava na pjesackim prelazima(Zenica npr. na GGM). Kao da svi kopiraju rjesenje koje je lose.
Prikaži sve komentare (67)