Njemacka je zakasnila sa restrikcijama 15 dana ali je razlika sto imaju uhodan sistem. Na taj nacin im ne treba puno vremena da dovedu stvari pod kontrolu. Prvo obustava skole i kafica. Pa preporuka civilima da se drze kuce, ako ne funkcionise onda je naredba da sjedis kuci a ko prekrsi naredbu, udri po dzepu. I sigurno ce udarati dobre kazne, nema veze sto je korona - tako da ce brzo skontati i ovi pametnjakovici da korona moze biti i skupa u €
@kakokokolo Pa sto se tice zarazenih, vrlo su neiefikasni i puno losiji nego Francuzi, ali sto se tice mrtvih, izgleda da su bolji. Kazem izgleda jer postoji mogucnost da lazu i da umrle od Corone popisiju pod umrle od drugih bolesti ili da im je metoda popisa umrlih drugcija ili da lazu i friziraju iz politickih razloga podatke kao sto su decenijama lagali za zagadjanje koje prave njemacka vozila.
@kakokokolo Jedno je sigurno, od pocetka sam pratio stanje u Americi, Spaniji, Njemackoj i Francuskoj sto se tice Corone Virusa, na pocetku Francuzi su bili najzarazeniji jer su blizu Talijana i jer je jedna crkva organizovala "open door" proslavu na kojoj je bilo 2000 ucesnika, vecina ih je danas zarazena, tako da su Francuzi od tih gore zemalja bili najzarazeniji. Danas su Spanci, pa Njemci, pa Amerikanci, pa Francuzi po zarazenosti, sto bas ne daje lijepu sliku njemacke "efikasnosti".
Prikaži sve komentare (111)