Uoči historijske sjednice
0

Krizni sastanak u Fenerbahčeu: Džeko iznio stav igrača o istupanju iz lige

N. K.
Detalj sa sastanka (Foto: Fenerbahče)
Detalj sa sastanka (Foto: Fenerbahče)
Predsjednik Fenerbahčea Ali Koc je uoči historijske sjednice kluba okupio sve igrače na sastanku jer je želio čuti i njihovo mišljenje o problemima, uključujući prijetnju da će istupiti iz turske Superlige.
Pisalo se i da će naredne sezone Fenerbahče igrati u nekom drugom nacionalnom prvenstvu pa su turski mediji navodili da bi mogli igrati u Belgiji, Nizozemskoj, Španiji, Francuskoj i Italiji.

Situacija je eskalirala nakon skandaloznih dešavanja na kraju utakmice Trabzonspora i Fenerbahčea kada su navijači domaćeg tima utrčali na teren i fizički nasrnuli na igrače gostujućeg tima.

Za sutra je zakazana vanredna sjednica skupštine kluba nakon koje će biti poznato kakve poteze će napraviti čelnici Fenerbahčea, dok se čitava ekipa pojavila sinoć u prostorijama kluba.

Igračima još uvijek nije jasno kakvu odluku će donijeti klub, ali jasno je da njima uopšte nije u interesu da Fenerbahče napusti tursko prvenstvo.

Na sastanku koji je trajao više od sat vremena prisutnima su se najprije obratili Koc i šef struke Ismail Kartal, a zatim je govorio Edin Džeko, kapiten reprezentacije BiH i turskog giganta.

Riječ su još dobili i zamjenici kapitena, a Džeko je poručio da su svjesni nepravde koja se čini Fenerbahčeu, ali su istakli da su ih dešavanja u Trabzonu dodatno ojačala i ujedinila.

Dodao je i da su spremni da se do kraja bore za sve preostale trofeje, dok je Koc nakon svega istakao da je ponosan na igrače i na njihovu reakciju na sve što se dešavalo u Trabzonu.