Wwin liga BiH
3

Tok utakmice: Sarajevo - Igman 2:2

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva i Igmana danas od 18:30 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igrali su utakmicu 22. kola Wwin lige BiH, a tekstualni prijenos susrete mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.
90+9' - Gotova je utakmica! Sarajevo i Igman su podijelili bodove odigravši neriješeno 2:2.

90+5' - Kakva prilika za Sarajevo! Oliveira je šutirao vanjskim iz prve, Ćeman je bio savladan, ali rezultat ostaje nepromijenjen.

90+2' - Igrač Igmana Velić, koji se zagrijavao pored aut linije, je dobio crveni karton zbog prigovora.

90' - Gigović je odlučio da će se igrati još šest minuta sudijske nadoknade!

89' - Mulalić pravi novu izmjenu. Umjesto Ramića u igru je ušao Ahmetović.

86' - GOOOOL! Sarajevo je izjednačilo, a strijelac je Hasić! Sjajni ofanzivac je uočio golmana na krivoj nozi pa je uputio dobar udarac u nebranjeni dio mreže za 2:2. Bio je to njegov šesti gol u sezoni.

85' - GOOOOL! Sarajevo je smanjilo zaostatak, a strijelac je Čataković! Duraković je ubacio s lijeve strane, lopta je došla do Buljubašića kojem je golman odbranio udarac, ali je na pravom mjestu bio Čataković koji zakucava u mrežu za 2:1.

79' - GOOOOOL! Igman je udvostručio vodstvo, a strijelac je Hebibović! Janketić je povukao sjajan kontranapad, a Hebibović se kao u najboljim danima sjurio ka golu i zakucao loptu u mrežu za 2:0. Pogodak nije žestoko slavio budući da je ranije u karijeri igrao za Sarajevo.

76' - Kyeremeh je ušao u igru Sarajeva umjesto Beganovića.

72' - GOOOOL! Igman vodi 1:0, a strijelac je Ramić! Napadač Igmana je poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu. Potom je skinuo dres zbog čega je dobio žuti karton.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

71' - Penal za Igman! Janketić je pao u šesnaestercu nakon duela s Aničićem. Uslijedili su burni protesti domaćih, ali Gigović nije mijenjao odluku koju je donio na asistenciju pomoćnika.

70' - Mulalić pravi prvu izmjenu. Umjesto Oremuša, ušao je Pirić.

65' - Rožman baca sve karte u napad. Umjesto Mustafića ušao je Čataković.

63' - Serije prekršaja na obje strane. Inače, Igman je napravio duplo više prekršaja u dosadašnjem dijelu utakmice.

59' - Dvostruka izmjena kod Sarajeva. Izašli su Anđušić i Radović, a ušli su Penaranda i Duraković. Sarajevo je izvelo i četvrti korner na večerašnjem meču i opet je bio neuspješan.

55' - Solidna prilika za Igman nakon kontranapada. Mešinović je oslobodio sebi prostor na lijevoj strani i silovito šutirao, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

53' - Buljubašić je uputio udarac iz velike daljine, ali nije bilo veće opasnosti za Ćemana.

48' - Dvije poluprilike na obje strane. Sarajevo je zaprijetilo nakon što je uporni Anđušić oteo loptu Oremušu, dok je Ramićev udarac s druge strane bio izblokiran.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

45+3' - Gotovo je prvo poluvrijeme, pogodaka nema!

45' - Gigović je odlučio da će se igrati još tri minute sudijske nadoknade.

43' - Novi žuti karton za Igman. Dobio ga je Bajrić nakon povlačenja Mustafića.

40' - Kakva šansa za Sarajevo! Bio je to dug napad Sarajeva gdje je u glavnoj ulozi bio Mustafić. Potom je lopta došla do Renana koji je uposlio Radovića. Lijevi bek Sarajeva je odmah šutirao, ali stativa spašava Igman.

37' - Ponovo je Hasić dobro šutirao, ali opet je Ćeman na pravom mjestu te nema panike za Igman.

35' - Sjajna šansa za Igman! Hebibović je odlično istrčao kontru i potom uposlio Janketića koji upućuje dobar udarac, ali je lopta za malo otišla pored gola. Imalo je Sarajevo sada dosta sreće.

31' - Beganović je sada uz malo sreće, ali i dosta znanja, probio čak trojicu igrača Igmana na desnoj strani. Uslijedio je i udarac, ali je lopta prozujala iznad prečke Ćemanovog gola.

27' - Hasić se sada uspio osloboditi nekoliko igrača, ali je Bajrić intervenisao u posljednjem trenutku i spasio svoj tim.

22' - Sarajevo ima potpunu kontrolu utakmice. U udarcima na gol je 7:0 za domaće, ali Ćeman je još uvijek nesavladiv. Posljednju dobru situaciju imao je Hasić, ali je lopta nakon njegovog udarca iz slobodnog udarca završila visoko iznad gola.

15' - Nova velika šansa za Sarajevo! Hasić i Julardžija su sjajno izmijenili duple pasove, a onda je lopta došla do Mustafića koji šutira za malo pored gola.

11' - Prva ozbiljna šansa na utakmici. Mustafić je uposlio Anđušića koji se lijepo pripremio i uputio udarac, ali je Ćeman bio na mjestu te uspio odbraniti šut.

5' - Nervozan ulazak u utakmicu gostiju koji još ne mogu da uvežu nekoliko pasova, dok Sarajevo očito ima cilj što prije doći do vodstva pa su u konstantnim napadima. Inače, prvi čovjek FK Sarajevo Ismir Mirvić stigao je na stadion te gleda današnju utakmicu protiv Igmana.

3' - Već imamo prvi žuti karton na utakmici, a dobio ga je igrač Igmana Oremuš nakon žestokog starta nad Anđušićem.

1' - Počela je utakmica na Koševu!

18:25 - Glavni sudija utakmice je Miloš Gigović (Bosanska Gradiška), a pomoćnici su mu Sreten Udovičić (Prijedor) i Davor Vukašinović (Rogatica). Luka Bilbija (Prijedor) je četvrti sudija, dok je delegat Davor Ristović (Istočno Sarajevo).

18:20 - U prvom duelu ovih ekipa u ovoj sezoni slavilo je Sarajevo u Konjicu rezultatom 2:1, dok je Igman bio bolji sa 4:2 u posljednjem međusobnom okršaju odigranom na Koševu.

18:15 - Igman je u prošlom kolu savladao Široki Brijeg i tako napokon prekinuo niz poraza koji je trajao od Sloge u Kupu BiH preko GOŠK-a do Zrinjskog. Trenutno se nalazi u zoni za ispadanje i nema sumnje da žele na Koševu osvojiti važne bodove.

18:10 - Sarajevo se nalazi u ozbiljnoj krizi rezultata. Nakon što su izbacili Slobodu iz Kupa BiH poslije penala, uslijedila su tri vezana poraza u prvenstvu, dok su s Borcem odigrali 0:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH. Posebno je bolan bio poraz 3:0 u prošlom kolu od gradskog rivala pa je pred izabranicama Simona Rožmana imperativ da se pobjedom donekle iskupe svojima navijačima. Inače, Sarajevo se trenutno nalazi na petom mjestu Wwin lige BiH.

18:05 - Stigli su sastavi. Trener Simon Rožman je odlučio drastično promijeniti svoju ekipu u odnosu na nedavni derbi sa Željezničarom pa tako u početnoj postavi nisu Iliev, Soldo, Kyeremeh, Penaranda, Matanović i Mehmedović. Umjesto njih upali su Rogić, Buljubašić, Beganović, Aničić, Hasić i Mustafić.

Od prve minute za Bordo tim igrat će: Lovre Rogić, Muhamed Buljubašić, Renan de Oliveira, Ajdin Hasić, Edin Julardžija, Amar Beganović, Slaviša Radović, Marin Aničić, Nemanja Anđušić, Miomir Đuričković i Mirza Mustafić.

S druge strane, Edis Mulalić se odlučio za provjerene snage pa će od prve minute igrati: Aldin Ćeman, Belmin Mešinović, Armin Bešagić, Anel Hebibović, Mirko Oremuš, Marko Čubrilo, Ivan Đorić, Amer Dupovac, Adin Bajrić, Velizar Janketić i Mirsad Ramić.

18:00 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 22. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine u kojoj se sastaju Sarajevo i Igman. Susret koji se igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" počinje u 18:30 sati, a vrijedi istaći da na stadionu neće biti gledatelja zbog suspenzije koju je zaradio klub s Koševa.