U izvanrednoj formi
0

Šok za Srbiju: Odlični golman odbio poziv Piksija, promijenit će i reprezentaciju

H. H.
Svilar je postao prvi golman Rome (Foto: EPA-EFE)
Svilar je postao prvi golman Rome (Foto: EPA-EFE)
Golman Rome Mile Svilar ne želi više da nastupa za nogometnu reprezentaciju Srbije što je preko direktora kluba prenio čelnicima srbijanskog saveza.

Ovu vijest objavili su srbijanski mediji pozivajući se na navode Informera, a Svilar je navodno takvu odluku donio zato što je shvatio ima male šanse da zaista i zaigra za Srbiju u konkurenciji Vanje Milinković Savića, Predraga Rajkovića i Đorđa Petrovića.

Štaviše, Svilar neće da dođe na martovsko okupljanje pred prijateljske utakmice sa Rusijom i Kiprom i da želi da iskoristi FIFA-ino pravilo i da promijeni reprezentaciju.

Svilar je u mlađim selekcijama nastupao za Belgiju, a sada je spreman da obuče i dres A selekcije nakon što je najbolji golman svijeta Thibaut Courtois objavio da zbog povrede neće braniti na predstojećem Evropskom prvenstvu, te se Svilaru nenadano ukazala velika šansa da ga zamijeni.

Kako je Svilar do sada odigrao samo 45 minuta protiv Katara u prijateljskom meču, propisi mu dozvoljavaju da se predomisli.

Inače, 24-godišnji golman u posljednih nekoliko utakmica postao je i prvi golman Rome, te je sjajnom formom oduševio sve koji su pratili njegove nastupe.

Svilar je sin legendarnog golmana Vojvodine Ratka Svilara, a ranije je branio za Anderlecht i Benficu.