Kvalifikacije za EP
86

Gdje gledati utakmicu između košarkaša Kipra i Bosne i Hercegovine

H. H.
Adin Vrabac (Foto: EPA-EFE)
Adin Vrabac (Foto: EPA-EFE)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom u Nikoziji protiv Kipra večeras počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Utakmica u Nikoziji igra se večeras od 18 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 3. Također, na portalu Klix.ba možete pratiti tekstualni prijenos utakmice.

Reprezentativci BiH pripremali su se tri dana u Tuzli, a u četvrtak su otputovali u glavni grad Kipra gdje su obavili jedan trening.

Što se tiče večerašnje utakmice, BiH važi za apsolutnog favorita. Ekipa predvođena Džananom Musom apsolutni je favorit na Kipru i sve osim ubjedljivog trijumfa bit će ravno pravoj senzaciji.

Kipar, Finska, Poljska i Latvija bit će domaćini Evropskog prvenstva naredne godine, a pri žrijebu nas je zadesio upravo Kipar, koji će biti prvi rival reprezentacije BiH u kvalifikacijama večeras.

To znači i da Kipar ide direktno na Eurobasket pa samim time neće prve tri reprezentacije u grupi ići na Evropsko prvenstvo, već samo dvije, pošto Kipar ima zagarantovan status na Evropskom prvenstvu. Hrvatska i Francuska su preostali rivali u grupi.

Odmora za košarkaše BiH neće biti, već će odmah u ponedjeljak u tuzlanskom Mejdanu dočekati favorita grupe, selekciju Francuske.