"Grupa smrti"
109

Objavljena lista favorita kvalifikacija za Eurobasket, evo na kojem je mjestu BiH

N. K.
Džanan Musa (Foto: FIBA)
Džanan Musa (Foto: FIBA)
Mini pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine pred prve dvije utakmice u sklopu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo s Kiprom i Francuskom počinju danas, a FIBA je tim povodom objavila listu favorita.
Na FIBA-inoj rang listi na prvom, od 32 mjesta, nalazi se selekcija Francuske koja se nalazi upravo u našoj kvalifikacionoj grupi.
FIBA u objašnjenju navodi da bi Svjetsko prvenstvo trebalo brzo da se zaboravi i da bi Francuska trebala biti siguran putnik na Euro.

Naša selekcija se nalazi na 18. mjestu te FIBA smatra da će izabranici Adisa Bećiragića imati težak zadatak da izbore plasman među najbolje selekcije koje će se boriti za titulu.

"Hoćete reći da je BiH opet u grupi smrti? Situacija je prilično jasna: BiH mora završiti iznad Francuske (broj 1 na Power Rankigsu) ili Hrvatske (broj 13) kako bi zaslužila mjesto na Eurobasketu. Dakle, iako impliciramo da bi BiH mogla biti autsajder u ovoj utrci, oni zaista imaju asa u rukavu, a taj as je Džanan Musa koji je više nego sposoban rascijepati ove riječi u komadiće", navela je FIBA.

Inače, na drugom mjestu ovog rangiranja je selekcija Srbije, na trećem je Španija, a slijede Grčka, Litvanija, Italija, Njemačka, Latvija, Češka i Slovenija.