Neuspjeh na svom terenu
0

Fenerbahče nakon velikog kiksa izgubio lidersku poziciju na tabeli, nije im pomogao ni gol Džeke

E. K.
Edin Džeko na utakmici protiv Alanyaspora (Foto: Twitter)
Edin Džeko na utakmici protiv Alanyaspora (Foto: Twitter)
Nogometaši Fenerbahčea su u 25. kolu turske Superlige napravili veliki kiks u borbi za titulu prvaka države buduci da su samo remizirali protiv Alanyaspora, bilo je 2:2.
Došli su gosti u vodstvo već u 12. minuti susreta kada je mrežu Dominika Livakovića pogodio Loide Augusto i postavio rezultat prvog dijela.

U nastavku je Fener sa dva brza gola preokrenuo rezultat u svoju korist, a u strijelce su se upisali Dušan Tadić i Edin Džeko, no tu nije bio kraj pogodaka na ovom susretu.

Već u 63. minuti susreta na scenu je stupio ponovo Loide Augusto i još jednom matirao hrvatskog golmana te donio izjednačenje rezultata.

Do kraja je Fener pokušavao doći do gola koji bi im donio vrijedna tri boda, ali u tome nisu uspjeli te je susret okončan rezultatom 2:2.

Edin Džeko je izašao iz igre u 86. minuti susreta kada ga je zamijenio Ryan Kent do je Rade Krunić odigrao svih 90 minuta.

Fener je trenutno drugoplasirani na tabeli sa 64 boda, dva manje od vodećeg Galatasarayja dok je Alanyaspor na 14. mjestu sa 28 bodova.

U sljedećem kolu Fener će gostovati kod Rizespora dok će Alanyaspor na svom terenu dočekati sastav Adana Demirspora.

Rezultat i strijelci:

Fenerbahče - Alanyaspor 2:2 (Tadić (p) 49', Džeko 59' / Augusto 12', 63')

Tabela: