Iz slobodnog udarca
47

Messijev Inter primio nevjerovatan gol od Al Nassra: Pogledajte majstoriju sa 70 metara

D. P.
Laporte pogodio sa svoje polovice (Foto: Screenshot)
Laporte pogodio sa svoje polovice (Foto: Screenshot)
U prijateljskoj utakmici saudijskog Al Nassra i američkog Inter Miamija viđen je spektakularan pogodak sa 70 metara udaljenosti, a strijelac je nekadašnji stoper Manchester Cityja Aymeric Laporte.

Današnji prijateljski meč Al Nassra i Inter Miamija trebao je biti "posljednji ples" i okršaj Cristiana Ronalda i Lionela Messija, no nijedan od njih nije na terenu od prve minute susreta.

Ronaldo je povrijeđen, nije trenirao danima s ekipom i nije igrao od 30. decembra prošle godine pa je odlučeno da ne igra protiv Messijevog Inter Miamija. S druge strane, slavni Argentinac je počeo meč s klupe i tokom prvog poluvremena nije ulazio u igru.

Saudijci su u međuvremenu pokazali svu svoju snagu pa su za samo 12 uvodnih minuta postigli tri gola. Pogađali su Otavio, Anderson Talisca i Aymeric Laporte, a posebno impresivan je treći gol španskog defanzivca.

Laporte je pogodio iz slobodnog udarca sa 70 metara udaljenosti. Vidio je da je golman Intera Drake Callender izašao daleko s gol linije i matirao ga filigranski preciznim udarcem s više od polovine terena.

Majstoriju pogledajte ovdje.

Susret se igra na Kingdom Areni u Rijadu, a očekuje se da u nastavku i Messi dobije šansu za goste iz Miamija. Bez obzira što u početnim postavama nije bilo dvije glavne zvijezde, tu je ipak mnogo velikih nogiometnih imena.

S jedne strane tu su Laporte, Marcelo Brozović, Anderson Talisca, Alex Telles, a s druge Luis Suarez, Sergio Busquets, Jordi Alba...